Literatura

VÍDEO Susanna Ayala estrena el Biblioniu de la plaça Sant Ignasi

En total, hi ha trezte nius d'intercanvi de llibres a la ciutat

per Redacció, 26 de maig de 2019 a les 13:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La il·lustradora Susanna Ayala ha estrenat el Biblioniu de la plaça Sant Ignasi de Manresa amb mitja dotzena de llibres. En total, a la ciutat n'hi ha tretze, ubicats a la plaça de Fius i Palà, plaça Catalunya, plaça Espanya, plaça Bonavista, parc de la Florinda, plaça de Joan Farrés (El Xup), parc de la Democràcia, parc del CAP Foneria, plaça de Sant Ignasi, carrer de Josep Arola, plaça de Cal Gravat, carrer de Sant Joan i parc de l'Agulla


En el marc de la diada de Sant Jordi, Manresa va engegar el projecte Biblionius, una proposta de la Federació d'Associació de Veïns de Manresa i dels nens i nenes del Consell d'Infants, i que compta també amb el suport del programa Educació 360 de la Diputació de Barcelona. Susanna Ayala ha estat la creadora del logotip dels Biblionius, que han estat fabricats al grau de fusteria de l'institut Guillem Catà.

Els Biblionius són casetes d'intercanvi gratuït de llibres que, amb el lema "Deixa un llibre i agafa'n un altre", volen aconseguir el foment i el gaudi de la lectura. En aquestes casetes es podrà deixar un llibre i agafar-ne un altre que pugui interessar a pa persona usuària.


Com funciona el Biblioniu?

Un Biblioniu és un punt d'intercanvi gratuït de llibres. El funcionament és molt senzill: Qualsevol persona podrà agafar un llibre i, si vol, endur-se'l a casa. Un cop llegit, pot tornar a deixar-lo al Biblioniu o portar-ne un de nou perquè una altra persona en pugui gaudir.

L'objectiu és facilitar que els llibres que ja hem llegit circulin i, d'aquesta manera, potenciar i fomentar tant la lectura com la cultura de l'intercanvi i reutilització d'objectes.

La gestió i manteniment d'aquest projecte anirà a càrrec de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Des de l'Ajuntament es demana el màxim respecte i civisme per tal de mantenir els Biblionius en les millors condicions i que el màxim nombre possible de persones en puguin fer ús.

 

Participació