La primera Ultra4 de Les Comes iguala en espectacularitat i exigència la King of Hammers

La King of Spain, ha estat la primera prova del campionat d'Europa d'Ultra4 que arriba a l'Estat

Les Comes ha acollit l'Ultra4
Les Comes ha acollit l'Ultra4 | Les Comes
Redacció
25 de maig del 2019
Actualitzat el 26 de maig a la 13:32h
Des del dijous al dissabte s'ha celebrat a la finca de Les Comes de Súria, la primera prova del campionat europeu d'Ultra4. La King of Spain ha estat la primera de 5 trobades que es realitzaran al voltant d'Europa. La seguiran per ordre cronològic, la King of France que se celebrarà al juny, la King of Britain al juliol, la King of Portugal al setembre i a l'octubre tindrà lloc la King of Poland, l'última del campionat.

L'Ultra4 és una disciplina nascuda de la King of the Hammers, un campionat creat als Estats Units l'any 2007 per Jeff Knoll i Dave Cole, el qual reuneix alguns dels cotxes més extrems del món per a superar obstacles a tota velocitat.

Les Comes ha reunit 34 participants de fins a 12 nacionalitats diferents, inclosos alguns dels millors pilots a nivell internacional. Tot i així, aquesta prova no només es dirigeix a pilots amb prototips extrems; gracies a les 5 categories disponibles, també hi han participat vehicles de sèrie amb lleugeres modificacions, UTV's i cotxes amb diferents nivells de preparació.

El dijous 23 al matí es va realitzar la volta de reconeixement del circuit principal, la qual va servir per familiaritzar-se amb el recorregut i els obstacles que els participants es trobarien a la propera jornada. El moment més espectacular del dia va ser el quan va tenir lloc la pròleg, una prova cronometrada de curta distància que va marcar la posició de sortida del divendres.

El divendres 24, el primer dia de cursa, va estar marcat per la pluja i el fang. El pilots van haver d'enfrontar-se a un dur recorregut de 22 km en el que havien de fer 6 voltes amb un temps màxim de 7 hores. Tot i tenir les pitjors condicions meteorològiques possibles, gracies a les espectaculars capacitats dels vehicles per superar obstacles, la majoria es van poder mantenir en cursa les 7 hores previstes.

El primer classificat en aquesta primera jornada va ser el pilot anglès Jim Marsden, amb un temps de 5 hores, 22 minuts i 1 segons. En segon i tercer lloc van arribar els pilots britànics Philon Parpottas i Rob Butler amb uns temps de 5h 33m 11s i 5h 43m 49s respectivament. 

En la segona i última jornada de la King of Spain els pilots han repetit el recorregut del dia anterior. La suma dels temps de divendres i dissabte estableix la classificació final de la prova celebrada a Les Comes.

Tot i ser una jornada marcada pel fang, aquest cop la meteorologia ha respectat els participants i al públic, el qual ha pogut gaudir d'un gran espectacle de 4x4 extrem.

Finalment el més regular en les 2 jornades de la King of Spain de Les Comes i vencedor d'aquesta 1ª edició, ha estat el pilot britànic, Jim Marsden recolzat per l'equip Gigglepin Racing, amb un temps total de 10h 23m 18s.

Els segons classificats han estat Cedric Porcher i el copilot Noel Herve del equip Mud Racer Racing amb un temps de 10h 48m 27s. El tercer classificat ha estat Rob Butler del equip Offroad-Armoury amb un temps de 11h 04m 28s. El quart i cinquè lloc del podi ha estat per Philon Parpottas del equip Buzzsweets Racing y Marco Polónio juntament amb el seu copilot Doul Almesda de Malpevent Team.

Aquesta 1a edició de la King of Spain estrena un dels més grans campionats de 4x4 extrem del món, iniciant el campionat d'Europa d'aquesta modalitat que no para de guanyar adeptes al nostre país.

Les classificacions finals es poden consultar a la web www.ultra4europe.com o a la web www.lescomes4x4festival.com.
Arxivat a