El BAXI Manresa viatja a Saragossa a buscar un gran premi

Corey Fisher ha tornat a entrenar però Joan Peñarroya dubta del seu estat

El BAXI Manresa espera confirmar l'accés al play off a Saragossa
El BAXI Manresa espera confirmar l'accés al play off a Saragossa | J. Alberch
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:55h
El pas al play-off es decideix en quaranta minuts (diumenge, 12.30h). BAXI Manresa i Basket Saragossa s’enfronten en un duel directe que portarà al vencedor als play-off metre que el perdedor haurà d’estar pendent de la combinatòria. Els manresans ho tenen molt clar. Si guanyen jugaran les eliminatòries. Si perden, necessiten una triple carambola. Han de guanyar el Joventut i han de perdre l’Andorra i el Tenerife. Molta gent dona com a favorits els locals. Bàsicament, per la diferència d’efectius entre un equip i l’altre. Joan Peñarroya ha recordat en roda de premsa prèvia que respecte el partit de la primera volta "hi havia cinc jugadors que ja no tenim". Els manresans no estaran sols al Príncipe Felipe. Dos-cents aficionats els donaran suport dels de les grades entre aquells que ompliran un autobús organitzat pel club i els que es desplaçaran amb cotxes particulars.

Corey Fisher podria ser la gran novetat de cara a aquest duel decisiu. El base nord-americà ja ha fet treball de pista i depenent de la seva evolució podria ajudar els seus companys. Peñarroya no vol llançar les campanes al vol i adverteix que "sembla difícil després d’estar tants dies parat". 


Peñarroya explica que "juguem un partit d’aquells que agraden jugar. Ens enfrontem a un rival que està acabant amb molt bones sensacions la temporada. Guanyant queden sisens i perdent poden caure al desè lloc. Una situació semblant a la nostra". Davant aquest escenari l’egarenc no pot estar-se d’elogiar la gran temporada que ha fet el seu equip però també la del seu rival. El tècnic del BAXI Manresa demana als seus homes el màxim nivell per tenir opcions de victòria. El partit contra el Fuenlabrada marca el camí del què ha de fer el BAXI Manresa a Saragossa. 

L’escenari que té el Saragossa és similar al BAXI Manresa. Els aragonesos seran al play-off si guanyen. En cas de derrota, tindran dues opcions. O bé que perdi el Tenerife o que al mateix temps perdin Joventut i Andorra. La trajectòria de l’equip que entrena Porfirio Fisac les darreres jornades ha estat irregular. Quatre victòries i quatre derrotes. Tenen, això sí, una dada històrica al seu favor. Des del retorn del bàsquet han guanyat sempre al Bàsquet Manresa jugant com a locals (8-0). 


Pel partit decisiu, Fisac recupera Fran Vázquez. El gallec es va lesionar fa una unes setmanes i al seu lloc el Saragossa va incorporar Latovious Williams. Un cop recuperat Vázquez els aragonesos comptaran amb tots dos. A més, la plantilla aragonesa és plena de jugadors amb gran impacte en aquesta lliga ACB. Stan Okoye és un gra anotador que ha entrat al quintet ideal de la fase regular. Carlos Alocen és també en un altre quintet. El de joves. El mateix del qual forma part Jordan Sakho. Reinaldas Seibutis arriba en un gran moment de forma. I a l’interior, s’hi troba un home que va deixar molt bon record al Nou Congost: Nacho Martín. 

Fisac assegura durant la prèvia que és un luxe jugar partits com aquest i fa un discurs semblant al de Peñarroya. "El treball que han fet els jugadors, la forma com han jugat i les victòries que duem és per sentir-se a gust", comenta el tècnic del Basket Saragossa. 
Arxivat a