Noves visites guiades per Comerços Emblemàtics del Centre Històric

L'historiador Francesc Comas farà el guiatge que inclou establiments amb més de 75 anys, alguns dels quals formen part del catàleg patrimonial de l'Ajuntament

Dissabte tornen les visites a Comerços Emblemàtics delñ Centre Històric
Dissabte tornen les visites a Comerços Emblemàtics delñ Centre Històric | AjM
Redacció
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:09h
Més de cent persones tindran l'oportunitat de gaudir de noves visites guiades per comerços emblemàtics del Centre Històric. Avui a les 7 de la tarda i demà, dissabte 25 de maig, a les 11 del matí i també a les 7 de la tarda, es farà un itinerari guiat per l'historiador Francesc Comas que començarà a la Plaça Major i continuarà pel carrer Sant Miquel, Plana de l'Om, Born, plaça Clavé i Urgell.

L'itinerari de Comerços Emblemàtics donarà a conèixer les singularitats d'establiments que tenen més de 75 anys i, una part dels quals, formen part del catàleg patrimonial de l'Ajuntament de Manresa. Aquests espais tenen activitat i, sovint, la titularitat correspon a la mateixa família. Francesc Comas, a més de fer el guiatge, també és l'autor de l'opuscle que es presentarà el proper 5 de juny, a les 7 de la tarda, a l'Espai 1522.

El projecte impulsat pel Comissionat pel Centre Històric de l'Ajuntament de Manresa s'ha pogut fer realitat gràcies a la implicació de les regidories de Cultura i de Turisme, el suport de l'Associació pel Museu Comercial i el mecenatge de Farmàcia Esteve. Les inscripcions per prendre part a la visita guiada es poden fer al web manresaturisme.cat

El projecte, inclòs en el conjunt de proposta Ja és primavera al Centre Històric posa en valor comerços amb valor patrimonial destacat, com la farmàcia Esteve de la Plana de l'Om, l'herboristeria del carrer Sant Miquel o la barberia de la Plaça Major, però també aspectes d'alguns comerços que, pel seu valor emblemàtic, tenen un lloc a l'imaginari col·lectiu del comerç manresà. Alguns exemples són el forn de pa de Cal Joan de la Son, o la joguineria Valls, al mateix carrer d'Urgell o la reparació de calçats Giralt al carrer del Born, un establiment en una antiga porteria que, per a les noves generacions esdevé una relíquia del passat.