L'historiador i paleògraf Miquel Torras recupera, en un llibre, el passat feudal de Navarcles

Es presentarà el dimecres 12 de juny a l'espai Cel Obert de La Creueta Centre Cultural

per NacióManresa, Navarcles, 24 de maig de 2019 a les 13:24 |
Part de la coberta del llibre que explica la història del passat feudal de Navarcles
L'historiador i paleògraf navarclí Miquel Torras Cortina, ha recollit tots els documents que parlen del Navarcles dels segles X, XI i XII i n'ha reconstruït la història. L'autor, que és professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dut a terme una acurada tasca de transcripció d'un total de 120 documents que parlen del municipi bagenc en qüestió i que van des de l'any 940 (el primer cop que surt el nom de Navarcles) fins el 1132.
 

I tot plegat ho ha agrupat en el llibre Navarcles a l'època feudal (segles X-XII), en el qual parla de com era la població durant aquells temps, quina gent hi vivia, quin aspecte tenien els paisatges i els conreus... A banda, la publicació s'acompanya d'un CD amb el corpus dels 120 documents treballats.
 
Navarcles a l'època feudal (segles X-XII) ha estat possible gràcies a l'Ajuntament de Navarcles i al Centre d'Estudis del Bages, entitat encarregada de publicar-lo. La presentació oficial tindrà lloc el dimecres 12 de juny, a les vuit del vespre a l'espai Cel Obert de La Creueta Centre Cultural (Navarcles). Tothom que vulgui tenir-ne un exemplar l'haurà d'haver reservat (i pagat) prèviament fent una transferència de 12 euros al número de compte ES28 0182 4131 6402 0222 7732 fent-hi constar el nom i cognoms de la persona interessada i, un cop efectuat l'ingrés, enviant un correu electrònic a cebages@cebages.org amb les dades que s'especifiquen en aquesta butlleta.

 

Participació