L'historiador i paleògraf Miquel Torras recupera, en un llibre, el passat feudal de Navarcles

Es presentarà el dimecres 12 de juny a l'espai Cel Obert de La Creueta Centre Cultural

Part de la coberta del llibre que explica la història del passat feudal de Navarcles
Part de la coberta del llibre que explica la història del passat feudal de Navarcles
NacióManresa
24 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:28h
L'historiador i paleògraf navarclí Miquel Torras Cortina, ha recollit tots els documents que parlen del Navarcles dels segles X, XI i XII i n'ha reconstruït la història. L'autor, que és professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dut a terme una acurada tasca de transcripció d'un total de 120 documents que parlen del municipi bagenc en qüestió i que van des de l'any 940 (el primer cop que surt el nom de Navarcles) fins el 1132.
 
I tot plegat ho ha agrupat en el llibre Navarcles a l'època feudal (segles X-XII), en el qual parla de com era la població durant aquells temps, quina gent hi vivia, quin aspecte tenien els paisatges i els conreus... A banda, la publicació s'acompanya d'un CD amb el corpus dels 120 documents treballats.
 
Navarcles a l'època feudal (segles X-XII) ha estat possible gràcies a l'Ajuntament de Navarcles i al Centre d'Estudis del Bages, entitat encarregada de publicar-lo. La presentació oficial tindrà lloc el dimecres 12 de juny, a les vuit del vespre a l'espai Cel Obert de La Creueta Centre Cultural (Navarcles). Tothom que vulgui tenir-ne un exemplar l'haurà d'haver reservat (i pagat) prèviament fent una transferència de 12 euros al número de compte ES28 0182 4131 6402 0222 7732 fent-hi constar el nom i cognoms de la persona interessada i, un cop efectuat l'ingrés, enviant un correu electrònic a [email protected] amb les dades que s'especifiquen en aquesta butlleta.