La Diputació planteja cinc propostes de futur per al Centre Recreatiu de Santa Maria d'Oló

L'estudi, que va ser un encàrrec de l'Ajuntament del municipi, pretén que aquest espai infrautilitzat del poble aglutini les activitats de les escoles de música i idiomes, i de la ràdio i el cau

per NacióManresa, Santa Maria d'Oló, 24 de maig de 2019 a les 10:15 |
Imatge del Centre Recreatiu de Santa Maria d'Oló | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha realitzat l'estudi de programació del Centre Recreatiu de Santa Maria d'Oló, un treball encarregat per l'Ajuntament del municipi per tal d'estudiar la possibilitat d'intervenir en l'edifici per ubicar-hi un nou programa funcional que aglutini els diversos usos, ara dispersos, com l'Escola de Música i l'Escola d'Idiomes, així com espai per a les entitats, la ràdio i el cau.
 

El Centre Recreatiu de Santa Maria d'Oló està ubicat en un edifici d'estil Noucentista reformat l'any 1940. Tot i que té configuració de teatre, actualment no se'n fa ús perquè ha quedat obsolet, perquè el poble ja té altres espais on programar espectacles. D'altra banda, l'Ajuntament ofereix altres serveis en diferents edificis dispersos al municipi i es planteja l'opció d'agrupar tots aquests serveis en aquest espai, podent-se recuperar els edificis per a altres usos.
 
L'estudi de programació ha plantejat cinc propostes que incorporen parcial o totalment el programa funcional i que impliquen un major o menor volum construït. La finalitat del document és dotar als gestors municipals de Santa Maria d'Oló de les eines necessàries per decidir les actuacions més convenients. El cost total de la intervenció aniria de 600.000 a 822.000 euros en funció de l'alternativa escollida.
 

 

 

Participació