9Castellnou acusa l'alcalde Òrrit d'«enganyar» amb el Centre de Dia tot i que el conveni està signat

La llista associada al PSC també assegura que el CAR per a pilots el va començar a gestionar el govern de Francesc Martínez, malgrat que només va assistir a una reunió de "sondeig" que no va prosperar

Inma Torralba atribueix a Francesc Martínez les primeres gestions per dur el CAR de pilots a Castellnou
Inma Torralba atribueix a Francesc Martínez les primeres gestions per dur el CAR de pilots a Castellnou | Pere Fontanals
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:32h
9Castellnou, la llista associada al PSC que es presenta a les municipals de Castellnou de Bages, acusa l'alcalde de la població i cap de llista d'ERC, Domènec Òrrit, de "manipular i enganyar" els veïns a pocs dies de les eleccions.

La cap de llista de 9Castellnou, Inma Torralba, assegura que Òrrit “es penja medalles amb projectes que fa anys que es van engegar des de l'anterior alcaldia i manipula la informació per tal de guanyar vots per a les properes eleccions". L'acusació de la que va ser regidora del govern de Francesc Martínez se centra, bàsicament, en el Centre de Dia per a gent gran i el el CAR per a pilots professionals.

Malgrat que en l'extens comunicat de 9Castellnou, Torralba no especifica de quina manera Òrrit "manipula" o "enganya" els veïns en el tema del Centre de Dia per a la gent gran, la candidata socialista dona a entendre que encara no hi ha acord amb la Generalitat per a l'establiment de l'equipament al bar de la piscina. NacióManresa ha tingut accés al document signat pel departament de Treball, Família i Serveis Socials i l'Ajuntament de Castellnou per la instal·lació del Centre de Dia al Centre Cívic del municipi.

"La suposada signatura del conveni telemàtic no consta a cap document oficial a hores d'ara", assegura Torralba, malgrat que el document està signat i no se li ha donat publicitat per ser període electoral. Torralba també apunta que el tancament del bar "està en mans d'advocats". A banda, la candidata afirma que el passat mes de febrer, com a regidora a l'oposició, va demanar a través d'instància la documentació sobre el Centre de Día i que a dia d'avui encara no ha rebut resposta.

Sobre la propera instal·lació al terme de Castellnou d'un Centre d'Alt Rendiment (CAR) per a pilots professionals, Imma Torralba assegura que "és un projecte que es va engegar amb l'anterior alcaldia i que l'empresa Dorna Sports ha reactivat enguany", malgrat que Dorna Sports no té res a veure amb la instal·lació. La cap de llista de 9Castellnou assegura que ERC "es va trobar aquest projecte quan va entrar al govern i ara se'l fa seu, atribuint-se els mèrits".

Malgrat aquesta afirmació de Torralba, Francesc Martínez no té res a veure amb la instal·lació del CAR a Castellnou. L'exalcalde només va assistir fa dos anys a una trobada entre diversos agents del municipi, en la que també hi havia l'actual alcalde Domènec Òrrit, per "sondejar" la possibilitat de fer una instal·lació al poble relacionada amb el pilotatge, però l'empresa que se n'havia de fer càrrec es va fer enrere.