Josep Maria Flotats i Pere Ponce interpretaran «Voltaire i Rousseau. La disputa», dissabte al Kursaal

L'obra de Jean-François Prévand, dirigida pel mateix Josep Maria Flotats, es podrà veure a partir de les 9 del vespre

Josep Maria Flotats i Pere Ponce seran dissabte al Kursaal
Josep Maria Flotats i Pere Ponce seran dissabte al Kursaal | Promocional
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:10h
L'obra Voltaire i Rousseau. La disputa, escrita pel francès Jean-François Prévand, es podrà veure a Manresa aquest dissabte 25 de maig a les 21h a la Sala Gran del Kursaal. Una de les grans icones del teatre català com és Josep Maria Flotats ha estat l'encarregat d'adaptar i dirigir aquest text per posar en escena un combat d'alta volada entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII, Voltaire i Rousseau que tenen com a protagonistes el mateix Josep Maria Flotats i Pere Ponce.

En la jornada de reflexió de les eleccions municipals i europees que se celebraran aquest diumenge, al Kursaaal veurem aquesta obra en què un pamflet anònim acusa Jean Jacques Rousseau d'haver abandonat els seus cinc fills. Rousseau recorre a Voltaire per esbrinar plegats qui és l'autor d'aquesta acusació. És l'oportunitat d'assistir a una gran escena domèstica en què dos filòsofs enfronten les seves idees a l'entorn de Déu, la igualtat, l'educació i el teatre. Dues maneres generoses però molt diferents de concebre la societat.

L'espectacle, en castellà, es va estrenar al teatre María Guerrero de Madrid el gener del 2018 i  no es tracta d'una obra filosòfica sinó un diàleg accessible per a qualsevol espectador, en què dos grans pensadors de la Il·lustració confronten les seves idees. Un espectacle per gaudir del teatre de text en estat pur.

Després d'Stalin (2008) i Ser-ho o no (2016) que han passat pel Kursaal, Josep Maria Flotats torna a Manresa, on va actuar per primer cop amb la Companyia Flotats l'11 de març de 1986, al teatre Conservatori amb ‘El Cyrano de Bergerac'.

Les entrades per veure Voltaire i Rousseau. La disputa es poden comprar a la web i a les taquilles del Kursaal (d'11h a 13h i de 18h a 21h).