Junts per Manresa juga les seves últimes cartes per evitar l'empenta final d'ERC

La formació nacionalista posa sobre la taula la seva experiència de govern i encoratgen la gent a votar Junyent amb un "virgencita, virgencita, que me quede como estoy"

Valentí Junyent a l'entarimat durant el seu parlament
Valentí Junyent a l'entarimat durant el seu parlament | Pere Fontanals
22 de maig del 2019
Actualitzat el 23 de maig a les 12:02h
La plana de l'Om s'ha omplert de figures de la postconvergència aquest dimecres, tant entre el públic com a l'entarimat, per donar suport a la candidatura del Junts per Manresa de Valentí Junyent amb la percepció d'esperar un triple en l'últim segon. L'ombra d'ERC superant la silueta ha estat evident en tot l'acte.

Les intervencions de l'expresidenta de la Diputació de Barcelona, de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, han girat sobre un suposat pànic que es respira en l'ambient: la victòria d'ERC a la capital de la Catalunya Central.

El president del PDECat, David Bonvehí, ho ha expressat en clau de justícia divina: "Valentí Junyent es mereix desenvolupar la ciutat" després d'estar dos mandats fent quadrar els números. Mercè Conesa ha preguntat en veu alta perquè "s'ha de canviar l'actual alcalde per aquell que s'atribueixen les accions de l'alcalde".

En el seu torn, Valentí Junyent ha recordat l'ampliació de Sant Joan de Déu, l'execució de l'Eix Diagonal, la reducció del deute... "tornem a tenir combustible, com deia Toni Llobet". I ha reivindicat que presenten "la millor llista, la que té més experiència i la que té millor programa". "Els que no governaran són els que diuen el que no hem de fer", ha conclòs.

En aquest sentit, ha finalitzant referint-se als resultats d'ERC a Manresa a les eleccions al Congrés: "el 29-A estaven convençuts de guanyar... però hem remuntat".

Ha finalitzat l'acte Artur Mas desitjant que "es guanyi i que es torni a governar, o sigui, guanyar i fer-ho bé". "Els altres són candidats, i en Valentí és alcalde", ha etzibat. Mas ha convidat els assistents a l'acte de la plana de l'Om a "no fer invents", davant l'empenta d'ERC, i a combatre els "setciències" amb "altres que no ho són però fan la feina".

L'expresident ha finalitzat l'acte convidant els assistents a vota Junts per Manresa amb la frase de "Virgencita, virgencita, que me quede como estoy".