Vers i dansa es donaran la mà aquest divendres a la Papasseit de la mà de Sònia Moya i Maria Ribera

"Silur" és el títol del darrer poemari de Sònia Moya guardonat amb el Premi Narcís Lunes i Boloix 2018 que es presentarà a la llibreria

Sònia Moya presentarà «Silur» divendres a la Llibreria Papasseit
Sònia Moya presentarà «Silur» divendres a la Llibreria Papasseit | Arxiu particular
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:48h
Silur és el títol del darrer poemari de Sònia Moya guardonat amb el Premi Narcís Lunes i Boloix 2018. Serà presentat per primera vegada a la Llibreria Papasseit de Manresa aquest divendres 24 de maig a 2/4 de 8 del vespre.

Sònia Moya Villanueva (Cerdanyola del Vallès, 1981) exerceix la docència des de l'any 2005 i, des de llavors, indaga en l'estudi de la paraula com a eina de transformació social. Cara coneguda en l'esfera literària manresana, Sònia Moya coordina el club de lectura de poesia de la Biblioteca Ateneu les Bases, col·labora en el festival literari manresà Tocats de Lletra i ha publicat quatre poemaris. Entén la poesia d'una forma holística, per això combina les seves paraules amb el treball de músics (María De Pace, Pau Ruiz o Celeste Alías entre altres) i pintors (Txema Rico, Mariona Vilaseca o Gill Bradley).

Silur (Editorial Meteora, 2019) és un poemari on el moviment, el viatge, és a dir, la recerca marquen l'eix central. A través d'una geologia que s'omple d'aus migratòries, moviments sísmics i tsunamis, Sònia Moya descriu un món que és, abans que res, un retrat en erupció del jo poètic.

Silur és també un espectacle de vers i cos en la que Sònia Moya (vers) i Maria Ribera (cos) donen la benvinguda al moviment i a la reconstrucció, a través de la poesia.

En el recital del divendres Sònia Moya llegirà poemes de Silur, conversarà amb el filòleg i escriptor Jordi Estrada i el poeta Guillem Gavaldà. Maria Ribera acompanyarà els versos amb la seva dansa, oferint un tastet de l'espectacle que porta el nom del poemari.

L'acte tindrà lloc el proper divendres 24 de maig a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa (C/Barcelona, 25 de Manresa) i sera, com sempre, d'entrada gratuïta i oberta a tothom.