Eleccions Municipals 2019

La millora de les instal·lacions del Congost i els camps de gespa artificial centren el programa esportiu d'ERC

La formació que lidera Marc Aloy també proposa que les entitats esportives puguin utilitzar els equipaments escolars fora de l'horari lectiu

per Redacció, 21 de maig de 2019 a les 21:32 |
La millora de les instal·lacions del Congost centra una part important del projecte d'Esquerra en l'àmbit esportiu. En concret, la formació republicana proposa una posada al dia de la pista d'atletisme, amb la renovació del tartan —que està molt malmès— i del mobiliari esportiu, per tal que la instal·lació ofereixi unes bones condicions per a la pràctica esportiva i l'estadi pugui ser homologat per acollir competicions oficials. L'alcaldable per Esquerra, Marc Aloy, considera que es tracta d'una actuació prioritària: "Hi ha molts manresans i manresanes que, ara, no disposen de les condicions òptimes per entrenar-se; i tenim un club, el CAM, que dia rere dia aconsegueix grans èxits i que porta el nom de Manresa arreu, i necessita unes bones instal·lacions per seguir creixent".

En el programa d'Esquerra, també es recull la necessitat de millorar el pavelló del  Nou Congost: "canviarem el paviment de parquet, modernitzarem les instal·lacions —prioritzant els aspectes de seguretat i l'eficiència energètica en el sistema d'il·luminació, ventilació i il·luminació— i estudiarem la seva ampliació per adaptar-lo als requisits de l'ACB i a d'altres possibles esdeveniments", detalla Aloy. I hi afegeix: "la millora dels equipaments esportius és bàsica perquè continuïn sent motors de l'esport i fent que Manresa sigui capital".


Projectes concrets a banda, Esquerra considera l'esport com una eina fonamental de cohesió social: "Hi ha d'haver equipaments per a la pràctica esportiva ben repartits per tota la ciutat", indica Marc Aloy. En aquesta línia, el candidat republicà s'ha compromès a treballar amb el Departament d'Educació per tal que les entitats puguin utilitzar les instal·lacions esportives dels centres educatius fora de l'horari lectiu.

Esquerra també es fixa com a objectiu avançar en la introducció de la gespa artificial als camps de futbol dels barris, que s'haurà de fer de forma gradual. Es tracta d'un altre dels projectes que Aloy entén que s'han de dur a terme per millorar la cohesió social i reforçar l'arrelament dels nens i nenes i dels nois i noies als seus barris.

Altres propostes en l'àmbit esportiu són: la senyalització de circuits  per córrer i caminar en parcs com el del Cardener; potenciar  l'esport escolar  com a base per tenir uns hàbits saludables i per fomentar valors com la integració, la solidaritat, l'amistat, el sacrifici i el treball en equip; potenciar  l'esport femení; i fomentar esdeveniments esportius  d'àmbit nacional per reforçar Manresa com a ciutat esportiva.

 

Participació