La PAHC demana a l'Ajuntament que solucioni el cas d'una dona que ha estat desnonada

Aquest dimarts la dona, que pateix violència de gènere de la seva exparella, ha estat allotjada per un dia en un hostal

Portal de l'edifici on viu la dona que ha de ser desnonada
Portal de l'edifici on viu la dona que ha de ser desnonada | Laura Coletas
21 de maig del 2019
Actualitzat el 22 de maig a les 14:18h
Una dotzena de membres de la PAHC Manresa s'han concentrat aquest dimarts al carrer del Tossal del Coro de Manresa on havia de produir-se el desnonament d'una dona que és víctima de violència de gènere. El desnonament estava previst a les 6 de la tarda, tot i que a les 8 del vespre encara no havia arribat la comitiva judicial.
 
L'afectada és una dona, la Sílvia, que fa més d'un any que va deixar de pagar el lloguer. El novembre passat li va arribar la primera ordre de desnonament, que es va aturar gràcies a un informe dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa als jutjats.

L'ordre va ser posposada fins fa quinze dies. Va ser aleshores que es va presentar al domicili la comitiva judicial i, a la porta, es va acordar que en deu dies ella marxaria pel seu propi peu. Segons han explicat des de la PAHC, al llarg d'aquests dies, la Sílvia s'ha adreçat a Serveis Socials, els quals tenen coneixement de la seva situació des del desembre de l'any passat, però, a hores d'ara, encara no li ha facilitat una solució al problema d'habitatge. Des de fa uns dies que es troba a la mesa d'emergència.

Sumat a tots aquests fets, l'afectada es troba immersa en una situació de violència de gènere per part de la seva exparella, que té una ordre d'allunyament. En paraules del membres de la PAHC, Àlex Winfield, “la seva vida està en risc, ja que el company l'amenaça sistemàticament. L'administració no està oferint una solució per una situació d'aquestes característiques”.

Des de la PAHC s'ha solicitat a l'Ajuntament que es faci càrrec de la situació de la dona. Al vespre, l'Ajuntament l'ha allotjat a un hostal de la ciutat a l'espera que dimecres a les 12 del migdia s'hi reuneixi amb els Serveis Socials.