Les deu maneres més originals de demanar el vot a les municipals

Els candidats pugen en tot tipus de vehicles, conviden a tapes i cafès i, si convé, treuen el sofà al mig del carrer

NacióDigital
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:32h
Hi ha partits més (i menys) originals a l'hora de demanar el vot.
Hi ha partits més (i menys) originals a l'hora de demanar el vot. | NacióGranollers
En política tot està inventat... o no. Així ho demostren els partits i seccions locals que s'esforcen cada dia en ser els més originals per demanar el vot. Els candidats pugen en tot tipus de vehicles, conviden a tapes i cafès i, si convé, treuen el sofà al mig del carrer. Uns dels més originals són els de 100% Sabadell, una formació dissident dels comuns que va veure com la Junta Electoral els obligava a canviar de nom –fa quatre anys van obtenir dos regidors com a Guanyem Sabadell-. Recorren la ciutat vallesana enfilats amb un autobús londinenc de dos pisos: "No ens deixarem cap racó", assegura la candidata Marisol Martínez.

Ernest Maragall, per la seva banda, intenta projectar una imatge moderna a bord de la Maragall Force One, la moto elèctrica del candidat republicà a Barcelona. El primer dia ja va protagonitzar almenys una infracció: va aparcar en una vorera massa estreta. ERC d'Igualada, per la seva banda, ha pujat al Cotxe i ha emulat el popular programa de TV3.


Qui més qui menys aposta –si més no conceptualment- per la mobilitat sostenible. Josep Bou (PP) se l'ha vist pedalar per Barcelona a una velocitat desmesurada, Junts per Mollerussa organitza caminades per debatre amb l'alcalde Marc Solsona i els de l'Alternativa per Ripoll-CUP han convocat a les seves bases a fer una caminada-bicicletada per assistir en massa al debat de candidats. Carles Toda, l'exdirectiu de la Caixa i candidat de la coalició d'ordre Units per Sant Cugat, ha tunejat les seves bicicletes amb el lema "I si parlem de Sant Cugat?".

En l'apartat més gastronòmic destaca la food truck de García Albiol a Tarragona –batejada com a Albiol Truck-, el típic cafè amb el candidat –Jordi Soler (Junts per Calonge i Sant Antoni) o Miquel Pueyo (ERC Lleida)-, o les "tapes amb l'alcalde", que organitza Valentí Junyent (Junts per Manresa). Ara bé, res supera la botifarrada popular dels postconvergents d'Alella amb el lema "Vot i farra".

Llegeix més històries del 26-M a municipals.cat