Manresa En Comú proposa crear una oficina municipal que vetlli pels drets dels animals

Segons la formació, cal la "implicació de tothom" per avançar cap a una ciutat "de primera" en la convivència i el respecte cap als animals

Ana Querol es compromet a vetllar pels drets dels animals
Ana Querol es compromet a vetllar pels drets dels animals | MeC
NacióManresa
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:42h
Manresa En Comú vol crear una oficina municipal, que impulsi i "repensi" accions per al benestar animal per fer de la capital del Bages una ciutat "de primera" en el foment i la convivència i el respecte als animals.

En aquest sentit, la formació assegura que des de l'oficina municipal es vetllarà per al compliment de les lleis de protecció de benestar animal, tot formant els treballadors públics "que les han de conèixer" perquè actuïn "amb màxim rigor", exposen els comuns, que també es comprometen a impulsar polítiques per controlar, de forma ètica, la superpoblació de certes espècies, com ara els coloms.

La líder del partit, Ana Querol, ha explicat que vol impulsar una ordenança municipal que garanteixi "una convivència responsable on es respecti la vida dels animals, tant  dels que viuen amb famílies com dels que conformen la biodiversitat de la ciutat". Per a fer-ho, ha dit, "cal introduir un canvi de paradigma pel que fa a la relació dels veïns i veïnes amb els animals, des de l'ètica i tenint en compte la transició ecològica". Només "amb implicació de tothom", ha sentenciat "podrem aconseguir reduir els abandonaments".

Paral·lelament, la candidata, si governa, ha assegurat que dotarà de més recursos les xarxes de voluntariat que es dediquen a l'acollida d'animals abandonats i la cura de colònies felines com també a programes d'educació per a la convivència responsable.

Querol creu que amb participació ciutadana "podem avançar molt més", i és per això que suggereix crear una taula de treball conjunta amb les organitzacions animalistes, "per dissenyar i promoure espais a la ciutat on els gossos puguin esbargir-se sense anar lligats, i adaptant-ne de ja existents com el de davant de l'institut de Cal Gravat o el de l'entorn del Camí Vell de Santpedor". En aquest sentit, també proposa elaborar una guia d'establiments de la ciutat on els gossos i altres mascotes hi siguin benvingudes.