Fals donarà, dissabte, el tret de sortida a una intensa Festa Major que s'allargarà fins al 16 de juny

L'activitat que s'encarregarà d'inaugurar la festa serà el tradicional dinar de Festa Major

El Torneig de Mataconills serà una de les activitats estrella de la festivitat
El Torneig de Mataconills serà una de les activitats estrella de la festivitat | ACR Fals
NacióManresa
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:37h
Ni un, ni dos, ni tres. Seran quatre, els caps de setmana que durarà la Festa Major de Fals, un dels esdeveniments més esperats al poble que enguany tindrà com a proposta destacada l'exposició commemorativa dels 40 anys del concurs de fotografia organitzat per l'Associació Cultural Recreativa (ACR) del poble.

Tot plegat començarà aquest dissabte, 25 de maig, a les dues del migdia, moment en el qual tindrà lloc el tradicional dinar de Festa Major al Casal de la Gent Gran. Un cop amb l'àpat al pap, a les quatre de la tarda agafaran el relleu dos campionats: un del joc de cartes de la Brisca i l'altre de billar americà. Paral·lelament a aquestes dues activitats, la pista poliesportiva del poble acollirà el IV Torneig de Mataconills, un joc dinàmic i divertit per a totes les edats que culminarà amb una remullada escumosa i un berenar per a tots els participants.

El mateix dissabte també s'inaugurarà, al casal del poble, la mostra dels 40 anys d'història del concurs de fotografia, on s'hi exposaran les instantànies premiades de cada edició del certamen.

Després de cinc dies de descans, les propostes es reprendran el divendres 31 amb la lectura dramatitzada Darrere els vidres, una obra inèdita de Francesc Parcerisas que interpretaran els membres de la Coordinadora de Teatre de la Catalunya Central. La representació, que s'emmarca en el Dia de l'Associacionisme Cultural, començarà a dos quarts de nou del vespre i tindrà lloc al Casal.

L'endemà, dissabte 1 de juny, l'acció es traslladarà al camp de futbol del poble, des d'on, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, arrencarà la novena edició del Campionat de Petanca Valentí Vila. Un cop culminat el torneig, tindrà lloc -a dos quarts de nou del vespre- un tast de vinc a càrrec del Celler El Molí de Sant Joan de Vilatorrada (les inscripcions per a participar-hi s'han de fer efectives abans del 29 de maig trucant al 652 028 931), que acabarà amb una botifarrada popular i un ball de nit.

El primer cap de setmana de juny acabarà, el diumenge 2, amb l'obra Aquí no paga ni Déu, que explica la història d'un grup de dones d'un barri obrer de Milà que, indignades per la situació econòmica i social a la qual es troben immerses, decideixen practicar la desobediència civil i rebel·lar-se contra el sistema. La comèdia, que començarà a dos quarts de set de la tarda, anirà a càrrec dels actors de la companyia Inestable Ceretana de Teatre.

Dos caps de setmana més

El dissabte 8 de juny tindrà lloc el sopar de Festa Major, que estarà presidit pel pregó, que enguany glossarà Francesc Parcerises. Un cop acabi l'àpat, l'orquestra Xarop de nit oferirà una vetllada en directe amb hits musicals de tots els temps.

Diumenge dia 9, i després de la missa de Festa Major de les dotze del migdia, l'Orquestra Juvenil Sant Jordi de Fonollosa oferirà un concert a l'església del Raval. A la tarda, a dos quarts de sis, Nàdia Pesarrodona donarà vida a Ho sento, perdona'm, gràcies, t'estimo, un espectacle de dansa que parla d'una història personal, amb el dol com a protagonista.

La dansa seguirà sent la protagonista del vespre de diumenge. I és que el Grup de Dansa Cor de Catalunya portarà Foc en dansa, una proposta que fusiona la tradició popular catalana (amb el Correfoc) i la dansa tradicional amb les emocions i les sensacions que desperten les feres. Una història d'amor que s'esdevé enmig de la lluita entre el bé i el mal.

La Festa Major de Fals acabarà el diumenge 16 de juny amb una nova edició de l'Aplec del Grau i amb un espectacle d'animació infantil de la mà de la companyia Set de So, que començarà a les cinc de la tarda.