Primàries Manresa presenta les seves propostes animalistes en una visita a l'Aixopluc

La formació defensa una oficina d'atenció integral d'assumptes animalistes, dirigida per un tècnic estable

Visita dels membres de Primàries a la protectora Aixopluc
Visita dels membres de Primàries a la protectora Aixopluc | Primàries
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:34h
Aquest diumenge al matí Primàries Manresa ha visitat la protectora d'animals Aixopluc. La directora del centre ha estat l'encarregada d'exposar el projecte que es duu a terme i les mancances a les quals han de fer front. Per part de Primàries hi han participat en Marc Olivé, cap de llista de la formació, la Fina Casals, números tres i en Josep Maria Llobet, candidat amb una llarga trajectòria animalista a la ciutat.

Per Primàries Manresa cal una oficina d'atenció integral d'assumptes animalistes, dirigida per un tècnic estable, depenent d'una regidoria concreta, amb assignació de recursos i responsabilitats en matèria d'ordenances, convenis i coordinació amb la Policia Local. A més, consideren que cal fomentar una nova cultura animalista des de l'Ajuntament en col·laboració amb entitats del sector com Aixopluc i d'altres. Dels 13 consells sectorials que lidera l'Ajuntament, no n'hi ha cap dedicat als animals.

Una altra de les apostes de la plataforma ciutadana és impulsar una normativa per xipar gats, gossos (i fures) obligatòriament amb la col.laboració de tots els veterinaris de Manresa, establint un preu mòdic base per a l'usuari no més enllà dels 15 euros. També han volgut donar el seu suport al projecte de l'Aixopluc anomenat La ciutat dels gats, que pretén annexar un terreny d'uns 10.000 m2 a les actuals instal·lacions permetent treure els gats abandonats de Manresa.