CAR Castellnou

Castellnou tindrà un Centre d'Alt Rendiment esportiu (CAR) per a pilots professionals

Aquest important projecte de la Fundació Truth Racing, que té el suport de Dorna Sports, s'ha situat al Bages en competència amb el sud de França i el nord d’Itàlia

per Redacció , 20 de maig de 2019 a les 15:13 |
Pilots professionals ja entrenen a Castellnou de la ma de l’entrenador Aleix Santacreu | Arxiu particular
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Truth Racing, de capital anglès, està tancant l’adquisició de dues finques de Castellnou de Bages per a convertir-les en un centre d’Alt Rendiment esportiu (CAR) per a pilots professionals. Amb una inversió inicial prevista de 3 milions d’euros, el projecte té el vist-i-plau del Serveis territorials d’urbanisme i de la Secretaria general d’Esports de la Generalitat de Catalunya i ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Castellnou, que el considera un element estratègic dins del seu projecte de Natura-Esport-Cultura.

El centre comptarà amb una àrea residencial aprofitant, un cop adaptades, les cases existents a les finques, un gimnàs, un workshop i àrees de tecnificació. Tindrà una capacitat per a 25-30 esportistes, pilots amb llicència professional, que faran estada al Centre i entrenaran amb totes les eines necessaries per a la millora física i tècnica per assolir el màxim nivell de rendiment en la alta competició. Els esportistes comptaran amb entrenador personal i nutricionista, entre d’altres suports.


Un cop el centre estigui en funcionament està prevista la realització de campus oberts per a diferents edats i altres esdeveniments amb pilots de primer nivell mundial. Aquest important projecte té el suport de Dorna Sports, empresa internacional de gestió esportiva, titular exclusiva de drets comercials i de televisió per al Gran Premi del Campionat del Món de FIM Road Racing (MotoGPTM), juntament amb el Campionat del Món MOTUL FIM Superbike, el FIM CEV Repsol, la Copa Rookies de Red Bull MotoGPTM, el Idemitsu Asia Talent Copa i la British Talent Cup.

Aquest centre, que és de preparació física i tecnificació, i no un circuit, és el primer d’altres cinc que la Fundació Truth Racing vol fer arreu del món i s’ha escollit Castellnou, en competència amb el sud de França i el nord d’Itàlia, per la seva situació geogràfica i el seu entorn natural. Amb aquesta iniciativa Castellnou i Catalunya disposaran d’un equipament pioner, amb el que això representa en la visibilitat de la població bagenca, en la seva dinamització econòmica i en la creació de llocs de treball.

 

Participació