El DocsBarcelona tornarà dimecres a Manresa amb «Cachada»

Continuarà aquest dijous amb la projecció d'"Operació Globus" i dijous de la setmana vinent amb "Avec un sourire, la revolution"

«Cachada» serà el primer documental del DocsBarcelona a Manresa
«Cachada» serà el primer documental del DocsBarcelona a Manresa | Promocional
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:30h
El Festival Internacional de Cinema Documenta DocsBarcelona aterra per tercer any consecutiu a Manresa amb la projecció de tres documentals que es podran veure entre aquesta setmana i la que ve a l'auditori de l'Espai de la Plana de l'Om. Inaugurarà el DocsBarcelona a Manresa aquest dimecres 22 de maig (20h) Cachada de Marlén Viñayo, en què cinc venedores ambulants del Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. Als assajos s'adonen que han educat els seus fills sense pair el dolor del passat. El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa. 

L'entrada a les projeccions de tot el cicle DocsBarcelona és gratuïta.

El cicle continuarà aquest dijous 23 de maig (20h) amb la projecció d'Operació Globus d'Ariadna Seuba Serra que mostra l'experiència del Jou, té un somni que l'ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el que va donar la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l'aventura per recuperar-lo, però aviat s'adona que potser, el que estava buscant, no és el que pensava.

Tancarà el DocsBarcelona a Manresa Avec un sourire, la révolution d'Alex Alexandre Chartrand, el proper dijous 30 de maig (20h), una mirada inèdita del procés d'autodeterminació des de la visió subjectiva del director, ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies son els testimonis d'un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.

Amb la voluntat d'acostar el cinema documental als habitants del Manresa, tant Manresana d'Equipaments Escènics, com Cineclub i l'Ajuntament de Manresa es sumen al projecte del Festival Docs Barcelona dins la secció del Docs de Prop, que amb el suport de la Diputació de Barcelona, farà que el festival arribi enguany a deu ciutats de la província: Granollers, Berga, Badalona, Vilafranca, Vilanova, La Garriga, Castellar del Vallès, Gavà, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès, Barberà del vallès i Mataró, a més de Manresa.