dona

Manresa commemora el Dia d'Acció per la Salut de les Dones amb tres dies plens d'activitats

És una mobilització per fomentar accions positives envers la salut de les dones i afavorir-la, al mateix temps que es reivindica el compromís de les administracions amb aquests objectius

per Redacció, 20 de maig de 2019 a les 13:05 |
Presentació dels actes del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones | AjM
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Manresa, conjuntament amb el Consell Municipal de la Dona i amb la col·laboració  d'altres entitats de la ciutat, organitza unes Jornades d'Acció per a commemorar el 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones. Per aquest motiu s'han programat tot un seguit d'accions que tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de maig a una carpa que s'instal·larà a la plaça Sant Domènec.

La regidora de la Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas; la representant del Consell Municipal de la Dona, Diana Pinzón Sanabria, i la tècnica Municipal del SIAD, Carme Batista Albacete, han presentat aquest matí el programa d'activitats, "algunes de les quals seran obertes a totes les persones interessades i d'altres només aniran a dreçades a les dones", han explicat les ponents.


Le regidora Cruz ha contextualitzat la presentació fent un repàs històric del moment en què es va materialitzar la necessitat de reivindicar l'apoderament de les dones en l'àmbit de la salut. "Va ser a Costa Rica a l'any 1987 on es va duu a terme una trobada d'un grup de dones que estaven molt preocupades pel gran índex de mortaldat a causa de problemes relacionats amb la maternitat".

"En quest sentit fa tres anys que l'Ajuntament de Manresa ha fet seva aquesta mobilització que té per objectiu fomentar accions positives per afavorir la salut de les dones i reivindicar el compromís de les administracions amb aquests objectius", ha reblat la regidora.

Ampli ventall d'activitats per tractar diferents aspectes de la salut de les dones

Per part del Consell Municipal de la Dona, Diana Pinzón Sanabria, ha manifestat, molt il·lusionada, "que s'ha comptat amb professionals de diferents sectors per organitzar activitats plurals i que toquin diferents aspectes de la salut de la dona, tant la part emocional, com la física, la sexual... Com per exemple un taller de com gestionar les emocions durant el post-part, el dijous 30 de maig a les 9.30 del matí, que tracta del tema tabú del post-part i que les dones patim en silenci", ha assegurat Pinzón.


Batista, per la seva banda, ha constatat que "les activitats començaran el mateix dimarts 28 a la tarda, on tindrà lloc el concert "Amb veu de dona", a càrrec de Anna Fernàndez, Quim Roca, Jana Pujol, Luana Roca, Jan Pla, Dinma, Irene Herbera, a les 8 del vespre i continuaran el dimecres i dijous, 29 i 30 de maig amb activitats durant tot el dia.

Tant ella com Pinzón han destacat actes com xerrades, tallers, classes de ioga i zumba, ritmes terapèutics, automassatge, etc. I l'exposició fotogràfica "Un passeig per les emocions sobre el càncer de mama", a càrrec de l'Associació L'Olivera que es podrà veure el dimecres tot el dia a la mateixa carpa a la plaça Sant Domènec.

Activitats de les Jornades d'Acció per la Salut de les Dones

Dimarts 28 de maig

18 h - Sessió de ritmes terapèutics: cos-emoció. A càrrec de Mireia Marin

20 h - Concert "Amb veu  de dona". A càrrec de Anna Fernàndez, Quim Roca, Jana Pujol, Luana Roca, Jan Pla, Dinma, Irene Herbera

Dimecres 29 de maig

Durant tot el dia. Exposició fotogràfica: Un passeig per les emocions sobre el càncer de mama. A càrrec de l'associació l'Olivera

9.30 h -Taller: Automassatge. A càrrec de Creu Roja Manresa

11 h - Sessió de gimnàstica: Salut i esquena. A càrrec Vela Club & Fitness

12.30 h - Taller Cos i alliberació de tensió. A càrrec de Queralt Jorba

16 h - Sessió de ioga per a la dona. A càrrec de Liber Gutiérrez

17.30 h -Taller: Bio-cosmètica tradicional del Marroc. A càrrec de l'associació Al Noor

19 h - Taller: TupperSex i salut sexual per a dones. A càrrec d'Elena Serrano d'Eròticdisseny

20 h - Xerrada: Coneixem el nostre sol pèlvic? Parlem d' incontinència, prolapses i com posar-hi remei. A càrrec de Bárbaro Garcia, Georgia Romero, Cèlia Jane i Alda Amela d'Althaia i ASSIR Bages

Dijous 30 de maig

9.30 h - Sessió de ioga per a la dona. A càrrec de Liber Gutiérrez

11 h - Taller: Com gestionar les emocions durant el post-part. A càrrec d'Àngels Bonet i Diana Pinzón

12.30 h - Taller: Dansa Oriental i Salut de la Dona. A càrrec d'Awen

16 h - Sessió de massatge sonor. A càrrec d'Anna Fernàndez i Quim Roca

17.30 h - Taller: Tantra per a la dona. A càrrec d'Anna Fernàndez

19 h - Xerrada: Càncer, alimentació i prevenció. A càrrec d' Engràcia Saló, Laia Pont i  Emma Casals d'Althaia

20 h - Sessió de Zumba. A càrrec d'Elena Vers

 

Participació