Estiu

Manresa impulsa Òrbita jove, un juliol ple d'activitats de lleure per a joves de 13 a 16 anys

Es tracta d'una nova proposta inclosa dins la programació d'Estiu Jove que té l'objectiu de reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat

per Redacció, 19 de maig de 2019 a les 16:36 |
Dins la programació d'Estiu Jove 2019, el CAE i Manresa Jove (Ajuntament de Manresa) impulsen Òrbita jove, una nova proposta de lleure que consisteix en tres setmanes plenes d'activitats molt variades adreçades a joves de 13 a 16 anys, nascuts entre el 2003 i el 2006.

L'objectiu d'Òrbita jove parteix de la importància que el temps de lleure és un espai on les persones desconnecten de les seves obligacions, un espai de satisfacció personal, on es gaudeix de forma col·lectiva amb les altres persones, creant així un sentiment de grup, molt important al llarg de l'adolescència i també de la joventut.


Amb aquest casal es vol potenciar el sentiment de pertinença i arrelament a la ciutat, coneixent diferents espais de Manresa com l'Anella Verda, parcs, equipaments, coneixement de la història del municipi i dels fets identitaris i singulars, sempre des d'una vessant d'educació en el lleure.

El desenvolupament d'Òrbita jove s'assenta en les figures dels monitors i les monitores, ja que durant uns dies acaben convertint-se amb els seus referents. Per aquest motiu, aquestes activitats  estaran desenvolupats per un equip titulat i amb una alta capacitat de treballar en equip i crear motivació entre les persones que participin al casal.

Dates, horaris, inscripcions i preus

Òrbita Jove està dividit en 3 torns: de l'1 al 5 de juliol, del 8 al 12 de juliol i del 15 al 19 de juliol. L'horari serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h, més activitats extres els dijous; bé amb una sortida fins les 17.30 h o bé amb una acampada nocturna.


Les inscripcions es podran realitzar a partir del dia 20 de maig a la web del CAE.

Per a més informació cal trucaral CAE (tel. 93  872 57 89) o a l'Espai Jove Joan Amades (tel.  93 877 13 60). El preu és de 50 euros per setmana i es realitzarà per transferència bancària i en el moment de la inscripció. Caldrà  omplir, imprimir i portar al CAE l'autorització corresponent amb totes les dades i documentació que es sol·licita.

Proposta d'activitats

Entre les activitats previstes a Òrbita Jove hi ha les següents:

- Activitats lúdiques: jocs esportius, jocs de destresa, habilitat, d'equilibris,  jocs d'aigua, room scape.
- Tallers: mural, imatge, cuina.
- Activitats esportives: vòlei sorra, hoquei, intercross.
- Sortides i excursions: piscina, travessa-bivac, acampada, parc d'aigua, joc orientació.
- Sortides a la natura: Suanya, Anella Verda, Collbaix, la Font de l'Arrel i la Font Giralda.
- Visites a equipaments com: Espai Jove Joan Amades, Casal de joves la Kampana.
- Dinàmiques de grup i espai chill out

Podreu consultar la programació d'activitats detallada a www.cae.cat

 

Participació