Joan Peñarroya afronta amb ambició el duel definitiu

Iffe Lundberg destaca el cor de l'equip en un partit decisiu

Joan Peñarroya aplaudeix una jugada del seu equip
Joan Peñarroya aplaudeix una jugada del seu equip | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
19 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:44h
Joan Peñarroya era un home satisfet. El tècnic del BAXI Manresa estava sobretot content per poder dedicar una victòria a una afició amb qui hi ha hagut una gran comunió des del mes de setembre. Evidentment, no es podia treure el focus d'un partit que era dels més importants dels darrers vint anys. Ha lamentat haver patit una mica més del compte però les dificultat han afegit valor al triomf final. 

L'objectiu al qual s'enfronta el quadre bagenc "és molt gran". L'equip està carregat de problemes. Però els jugadors han complert una vegada més. "Els que han jugat avui són tan ‘culpables' com els que han jugat altres dies", ha comentat Peñarroya per il·lustrar el gran equip humà que entrena. 

Per endavant queda una setmana molt il·lusionant. El BAXI Manresa depèn de sí mateix per ser un equip de play-off. Una victòria a Saragossa asseguraria la classificació per al play-off. Diumenge serà jornada de descans i a parit de dilluns Peñarroya i els seus ja pensaran amb el conjunt aragonès. Tot i això, la setmana no serà massa diferent a les anteriors. El tècnic nega fins i tot que a la tasca d'entrenador n'hi hagi d'afegir una de psicòleg. Això sí. Considera que el partit complicat era el d'aquest cap de setmana si es té en compte la situació en què estava l'equip. 

Sergi Garcia ha jugat molts minuts com a base i Cady Lalanne ha aparegut als moments importants. "Necessitem de tothom. El Sergi és jove i ve d'una situació complicada. Però ens oblidem d'homes com el Dani Garcia i el Paco del Águila. I el Cady ha arribat bé enmig d'una situació d'angoixa. El Cady en ha oxigenat en atac. Però ha estat una tasca d'equip. Amb individualitats no podem guanyar a ningú", ha valorat Peñarroya. 

Jota Cuspinera es limita a felicitar el BAXI Manresa

L'entrenador visitant, Jota Cuspinera, ha felicitat al BAXI Manresa per una victòria que ha considerat justa. El tècnic semblava disgustat amb el sentit general del partit i sobretot per la sortida al primer quart. Després ha valorat l'esforç dels seus jugadors en lluitar fins al final quan la situació els era molt desfavorable. Cuspinera ha considerat clau els rebots en atac que ha capturat l'equip manresà i ha lamentat dues cistelles fàcils que ha rebut el seu equip quan s'ha situat 76-75 després d'haver anat dinou punts al darrera. 

Iffe Lundberg destaca el cor de l'equip

Un emocionat Iffe Lundberg ha explicat que el BAXI Manresa ha aconseguit l victòria amb el cor. "Portàvem quatre derrotes i ara estem en bon moment. El pròxim partit és una final i en som conscients" ha reconegut l'aler. Sobre el seu futur ha explicat que té el cap posat en el pròxim partit i en la possibilitat de classificar a l'equip pels play-off. "Quan arribi l'estiu ja parlarem del meu futur" ha sentenciat Lundberg.

Sergi Garcia també ha parlat del partit i ha donat molta importància a la victòria a nivell global i, també, a nivell personal perquè ha sigut la primera que ho aconsegueix amb el BAXI Manresa. "Que l'equip estigui lluitant per entrar als playoff fins l'últim partit de lliga és un gran premi" ha dit Sergi Garcia que ja pensava en la setmana que ve. Amb tot, el base està molt motivat i ha recalcat que l'equip ha de guanyar el seu partit indiferentment del que facin la resta de rivals. 

Per part del Fuenlabrada, Marc Garcia ha posat el pes del partit en els rebots ofensius que ha agafat el BAXI Manresa. Tot i això, ha reconegut que el Fuenlabrada no ha començat amb bon peu. "Hem començat malament i hem anat a remolc" ha reconegut Garcia. Després que el seu equip es posés a un punt "els petits detalls han fet caure la balança a favor de l'equip bagenc”.
Arxivat a