El BAXI Manresa guanya el Fuenlabrada i se la jugarà a Saragossa (86-77)

Els bagencs depenen d'ells mateixos per ser al play-off abans de la jornada decisiva a Saragossa

El BAXI Manresa depèn d'ell mateix per ser al play off
El BAXI Manresa depèn d'ell mateix per ser al play off | J. Alberch
18 de maig del 2019
Actualitzat el 19 de maig a la 1:44h
El BAXI Manresa arribarà amb opcions de ser al play-off fins al final. La victòria contra el Fuenlabrada és la dissetena de la temporada i trenca, a més, una ratxa de quatre desfetes seguides. Un equip amb notables baixes s'ha multiplicat i ha passat per sobre del Fuenlabrada molts minuts. Sergi Garcia ha gaudit de la confiança del seu tècnic i ha correspost amb minuts de qualitat. Iffe Lundberg i Tomislav Zubzic han lluitat com dos lleons. Però és que una vegada més, s'ha de definir el triomf dels bagencs com a coral. El final no ha estat tant tranquil com es podia preveure al minut 30 però ha estat una mostra més del caràcter d'aquests jugadors. I també una clara mostra de les intencions amb què el BAXI Manresa anirà cap a l'Aragó diumenge vinent.

Sergi Garcia ha estat la novetat en el quintet inicial del BACI Manresa. Al seu costat hi havia jugadors més habituals com Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Cady Lalanne. Pel Fuenlabrada, EJ Rowland, Paco Cruz, Ian O'Leary, Christian Eyenga i Viacheslav Kravstov. Els dos equips han començat amb clarividència davant l'anella rival (9-6, minut 4). Els jugadors bagencs eren conscients que la derrota del Tenerife els brindava una bona oportunitat Ei la volien aprofitar. Després d'unes primeres jugades tous en defensa, els de Peñarroya han pujat dos graons la duresa defensiva. Al cantó del Fuenlabrada consideraven que els col·legiats tenien massa permissivitat amb el BAXI Manresa. Les protestes han desencadenat amb una tècnica a la banqueta visitant. També s'ha desencadenat l'atac dels locals. Un parcial de 12-0 obligava Jota Cuspinera a demanat temps mort (19-6, minut 7).

Les ordres del tècnic als seus jugadors no han tingut massa efecte. És més, els locals han aconseguit pujar la seva renda al final del primer quart (24-10). El Fuenlabrada ha intentat reaccionar al segon quart. El BAXI Manresa no l'ha deixat. Els de Peñarroya aconseguien mantenir el rival a ratlla malgrat un Tomàs Bellas en estat de gràcia.. La renda al seu favor no pujava però tampoc baixava. L'entrenador local feia rotar els seus homes per esprémer al màxim els recursos disponibles. Els pocs moments que el Fuenlabrada ha dut la iniciativa han estat contrarestats pel quadre local. I els tirs lliures, sense ser res espectacular, no eren el desastre de jornades passades. Al descans, el BAXI Manresa dominava 46-34.

La segona part ha començat igual que en l'últim partit al Nou Congost. Amb un llançament lliure a favor dels manresans per tècnica a la banqueta visitant. Zubzic ha errat el tir. Els madrilenys ha pres la iniciativa als compassos inicials i molts minuts després s'han posat a menys de deu punts del rival (49-40, minut 22). El BAXI Manresa no ha trigat en reaccionar. Un parcial de 10-0 ha passat la situació d'un +9 i possessió visitant a una màxima renda pels de Peñarroya (59-40, minut 25). Enmig càntics dedicats a Lundberg. La grada d'animació demanava al danès que segueixi a Manresa la temporada vinent. El Fuenlabrada no es rendia i feia tímides reaccions. Álvaro Muñoz era qui amb els seus llançaments espantava l'acostament visitant. Una combinació entre Lundberg i Sakho tancava el tercer quart i deixava el partit molt ben encarat. Només calia certificar-ho als darrers deu minuts (69-54, minut 30).

Els manresans han trigat més de dos minuts i mig en anotar al període definitiu. Un 0-5 i diversos tirs alliberats podien portar la incertesa al Nou Congost. Per tant, el triple de Zubzic ha estat pur oxigen (72-58, minut 33). Però al BAXI Manresa no li entraven els tirs i els madrilenys retallaven a un ritme vertiginós. Marc Garcia sumava de dos que posava un inquietant 74-70 al marcador a manca de quatre minuts. Lalanne recollia un rebot després de dues errades de Zubzic al tir lliure. Però la reacció visitant seguia i seguia. Novament Garcia anotava de tres per situar-ho a la mínima expressió (76-75, minut 38).

Lalanne es mantenia serè al tir lliure. Rupnik errava una bomba. I Lalanne posava quatre punts més al sarró que en aquell moment eren de molt valor. L'haitià ha estat vital al tram decisiu. Punts apart, l'haitià ha recuperat una pilota, ha capturat un rebot i ha repartit una assistència a Zubzic que gairebé ha sentenciat el partit. Un alley-hoop entre Lundbgerg i Sakho ha estat el cop de gràcia definitiu. Final amb més patiment del previst però final feliç. 86-77 i a pensar en Saragossa.

La jornada vinent serà la definitiva. Una victòria del BAXI Manresa el durà al play-off. Fins i tot, una derrota el podria classificar si perd també el Tenerife. Els bagencs se la jugaran a Saragossa contra uns aragonesos que també hi tenen coses a dir. El duel decisiu serà el diumenge a dos quarts d'una del migdia. A manca d'un partit, els manresans són vuitens amb disset victòries. Les mateixes que Tenerife i una més que l'Andorra.