Núria Picas serà a partir de dilluns nova diputada al Parlament per ERC

La llista de nous diputats que entren per la renúncia dels que van al Congrés es completarà amb Miquel Busch, Elena Fort, Josep Puig, Glòria Freixa i José Rodríguez

Núria Picas serà nova diputada al Parlament per ERC
Núria Picas serà nova diputada al Parlament per ERC | Adrià Costa
NacióDigital
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:41h
L'independentisme torna a tenir majoria al Parlament. Això ha estat així, però, arran de la renúncia a l'escó de la cambra catalana dels tres diputats de JxCat empresonats a Soto del Real, Jordi Sànchez -president del grup-, Jordi Turull i Josep Rull, abans de prendre possessió, la setmana que ve, com a electes al Congrés.

Un canvi que torna a muscular l'independentisme, ja que recuperarà majoria absoluta (68 escons). Des de principis d'octubre del 2018 els grups de JxCat (30) i ERC (31) sumen 61 vots, ja que no es comptabilitzen el de Carles Puigdemont -a "l'exili"-, ni els dels presos Sànchez, Rull i Turull, que van optar per delegar i no designar els seus vots.

D'altra banda, però, també aportarà cares noves al Parlament. Enlloc seu, entraran Miquel Buch, conseller d'Interior, Elena Fort i Josep Puig. Laura Borràs, que va ser la número dos de Sànchez i també salta a Madrid, està previst que entri la renúncia el proper dilluns. Al seu lloc entrarà Glòria Freixa.

De la mateixa manera, els diputats d'ERC Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral també han entrat per registre aquest divendres la renúncia a l'acta de diputats, tot i que no serà efectiva fins dilluns. Seran substituïts pels membres de la llista dels republicans Jose Rodríguez i la manresana Núria Picas en els propers dies.

Després de les eleccions espanyoles del 28-A, Junqueras i Gómez del Moral han estat escollits diputats al Congrés i està previst que prenguin possessió la setmana que ve com a electes de la cambra baixa.