Eleccions Municipals 2019

ERC proposarà un gran acord de tota la comunitat educativa contra la segregació escolar

Els republicans han presentat aquest divendres les línies mestres del seu programa pel que fa a polítiques socials

per Pere Fontanals, Manresa, 17 de maig de 2019 a les 22:23 |
Candidats d'ERC Manresa poc després de la trobada amb la premsa | Pere Fontanals
ERC apostarà fort per combatre la segregació escolar i evitar la 'guetització' i garantir la igualtat d'oportunitats entre els infants de Manresa. Així ho he explicat aquest divendres el seu cap de llista, Marc Aloy, en una trobada amb la premsa per explicar les línies mestres del seu programa pel que fa a polítiques socials.

"El Pacte Local contra la segregació escolar s'ha d'ampliar a les AMPA, als mestres, als sindicats..." ha afirmat Aloy, que també veu necessari donar més capacitat i pressupost a l'Oficina Municipal d'Escolarització per poder conèixer les famílies i acompanyar-les en l'escolarització adequada dels seus fills.


A Manresa, un 17% dels seus ciutadans són d'origen estranger i aquesta ràtio puja fins al 30-40% en el cas d'infants en edat escolar. "Hi ha fórmules per revertir la situació i garantir la igualtat d'oportunitats entre els alumnes, no només entre els que són de famílies d'aquí, sinó, sobretot, entre els que són de famílies que venen de fora", ha assegurat.

ERC també considera imprescindible un pla de xoc per millorar el manteniment dels edificis escolars. En aquest sentit s'ha compromès a "triplicar" la partida actual de 100.000 euros en aquest capítol "parlant amb la Generalitat". Per tancar l'apartat d'ensenyament, Aloy també s'ha referit a la situació que viu l'escola Valldaura. "Hem de trobar sòl ja i cedir-lo a Ensenyament perquè hi edifiqui una escola", ha conclòs.

90 places de residència per a la gent gran

"La prioritat d'ERC pel que fa a la gent gran -ha engegat Aloy- és que visquin tot el temps que vulguin -i puguin- a casa seva i que tinguin els serveis necessaris per viure-hi dignament". Per tant, ha assegurat, "calen eines que els facilitin aquesta possibilitat". Amb la gent gran, ERC aposta per unes polítiques "menys assistencialistes i més empoderadores".


Aloy es basa en la longevitat dels manresans i les manresanes, sobretot d'aquestes últimes que se situa en els 87 anys, l'esperança de vida més alta d'Europa, "per millorar les condicions de la seva vida a casa". "Això demostra que a Manresa s'hi viu bé", ha mostrat orgullós.

I pels que no pugui ser, ERC té plantejat buscar sòl perquè la Generalitat hi construeixi una residència per a 90 places, "amb el màxim número de places públiques que puguem". La residència Catalunya, ha advertit, "només serviria per atendre una vintena de persones, i amb unes comoditats que potser estaven bé llavors, però que no serien útils per ara".

Finalment, també s'ha referit a la creació d'un banc d'ajudes tècniques de suport a les persones que requereixin d'assistència d'estil ortopèdic.

Encarregarà un estudi per ampliar el Nou Congost

Pel que fa a esports, ERC vol reforçar la presència i aprofitament de les instal·lacions esportives als barris, situant com a prioritat posar gespa artificial en un tercer camp de futbol un cop completat al camp de la Pirinaica.

Aloy també ha assenyalat que hi ha altres equipaments esportius "que s'han de posar al dia". I ha posat com a exemple d'Estadi d'atletisme. "Tenim un club a primera línia de l'atletisme estatal i cal que tingui unes instal·lacions adequades", ha dit.

Per una altra part, ERC encarregarà un estudi per ampliar el pavelló del Nou Congost "i adequar-lo a l'actualitat", ha comentat Aloy, tot recordant que té 25 anys i no s'hi ha fet cap intervenció durant aquests anys. A banda d'estudiar-ne l'ampliació, també ha parlat d'actuar al parquet i als marcadors, i mirar com estar respecte a la normativa "que en alguns aspectes la superem per poc".

Parcs a 10 minuts de casa

Per acabar, Aloy s'ha referit a la pacificació del carrer Guimerà convertint-lo en una illa de vianants. "S'ha de fer participadament i escoltant tothom, però cal fer el pas ja", ha dit amb contundència. "No pot ser que siguem coneguts com a capital comercial i tinguem el carrer insígnia d'aquest comerç amb cotxes i les voreres estretes", ha conclòs.

ERC seguirà "apostant fort" pel Parc del Cardener. En aquest sentit, Aloy ha recordar que la gestió del parc ha estat a mans de regidors i regidores republicanes 20 dels últims 24 anys. "El Parc del Cardener s'ha de completar a la zona de Valldaura i obrir definitivament a la ciutat, connectant-lo", ha assegurat.

També s'ha compromès Aloy a que ningú no tingui un parc de dins de la ciutat a més de 10 minuts de casa, creant una xarxa de parcs a la ciutat, no només infantils.

 

Participació