Somriures i llàgrimes: dotze regidors de Manresa s'acomiaden de l'Ajuntament

La meitat dels càrrecs que "segur" que no repetiran en el proper mandat són del grup municipal convergent

Torres, Estefanell i Masdeu, a dalt;  Sierra, Sala, Davins i Serracanta, al centre, i Arnau, Comellas, Santolària, Rosich i Caus, a baix
Torres, Estefanell i Masdeu, a dalt; Sierra, Sala, Davins i Serracanta, al centre, i Arnau, Comellas, Santolària, Rosich i Caus, a baix | AjM
17 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:22h
Tarda de llàgrimes i algun somriure de complicitat en el darrer ple polític del mandat a l'Ajuntament de Manresa -en quedarà un altre purament administratiu el 12 de juny per "tancar carpetes"-. Dotze dels vint-i-cinc regidors de la sala no repetiran "segur", i potser pel camí en pot caure algun més, depenent dels resultats del 26 de maig.

En tot cas, en el ple d'aquest dijous han estat dotze els que han dirigit paraules d'agraïment a la institució, als veïns, a la família i, fins i tot, als periodistes que cobreixen la política municipal. Dels dotze, sis eren del grup municipal de CDC, després que Junts per Manresa decidís fer una revolució en la nova llista electoral i només deixés en Joan Calmet -a banda de l'alcalde- per repetir. D'ERC en marxen, segur, tres, de la CUP, també segur, el seu cap de llista i, finalment, Democràcia Municipal que no es torna a presentar i el regidor no adscrit Miquel Davins.

El regidor no adscrit Miquel Davins s'ha acomiadat obviant el desagradable capítol que va viure en pròpia pell quan va ser acomiadat del govern per la crisi nacional entre CDC i Unió. l'únic regidor de Democràcia Municipal, Ton Sierra, ha lloat la tarca del seu antecessor en el càrrec Dídac Escolà, que va renunciar a mig mandat per qüestions personals. El cap de llista de la CUP, que no pot repetir representació per les normes del partit, ha destacat els dies que va viure "d'aprop" tant abans com després de l'1-O, amb la coronació "d'haver despenjat la bandera d'Espanya del terrat de l'Ajuntament". Mireia Estenfanell, d'ERC, ha agraït la confiança que li van fer des del partit Alba Alsina i Pere Culell, Àngels Santolària ha destacat l'orgull que li ha suposat treballar "per als més vulnerables" des de la regidoria de Serveis Socials, i Jaume Torres, del mateix partit, ha ironitzat amb el fet de fet un comiat curt.

Per part de Convergència, Jaume Arnau ha començat amb un "gràcies, disculpes, si us plau" per agrair el suport rebut; Àuria Caus ha demanat que "es posi en valor" la feina que fan els regidors; Neus Comellas ha agraït haver pogut ser regidora de Festes, "a casa sempre tornavem abans de vacances per ser a la Festa Major"; Mercè Rosich, que va començar la seva etapa com a regidora el 1999, ha contraposat la feina a la regidoria quan s'és a l'oposició i al govern; Jordi Serracanta ha afirmat que "la solitud del regidor existeix", i, finalment, Josep Maria Sala, que ha estat regidor durant 7 mandats, 28 anys, ha volgut fer reflexionar davant el fet que "als anys 80 els regidors eren respectats i ara han perdut el prestigi entre la ciutadania".

Tots ells han tingut paraules d'agraïment a la família, que generalment han coincidit amb els nusos al coll i les pauses d'emoció, alguna de la qual ha estat present durant la celebració del ple. L'alcalde, Valentí Junyent, ha agraït la tasca de tots ells.

Tornaran al ple, encara, però serà només per tancar les carpetes del mandat.