Entrevista al candidat

Joan Comas: «Calen càmeres de vigilància contínua al carrer, menys semàfors i més rotondes»

El PP va passar de tenir tres regidors a quedar-se sense representació a l'Ajuntament de Manresa, i molt haurien de canviar les coses perquè la situació es capgirés tenint en compte la tendència general

per Pere Fontanals, Manresa, 16 de maig de 2019 a les 23:54 |
Joan Comas, cap de llista del PP a Manresa | Pere Fontanals
Joan Comas torna a la llista del PP de Manresa per encapçalar-la després que fos regidor el, encara, mandat passat. Durant l'entrevista no deixa de donar titulars, cadascun millor que l'anterior. La tria no ha estat fàcil

- Quines són les línies mestres del vostre programa?


- Jo sóc una persona molt pràctica, no m'agraden els ornaments. No tinc intenció de fer grans obres ni de quedar per a la posteritat. I una de les coses molt pràctiques que crec que farien falta a Manresa són càmeres de vigilància contínua al carrer.

- Per controlar la delinqüència?

- Sí, entre d'altres coses, perquè no només hi ha furts, sinó que també hi ha gent que deixa el cotxe o el camió mal aparcat i impedeix que els altres vehicles puguin circular, per exemple. I aquest sistema l'he vist implantat a diversos països on he hagut d'anar per feina.

- I funciona bé.


- Penso que Manresa, tot i estar catalogada com a gran ciutat, per a mi és com un poble: tothom es coneix. I per això penso que seria molt avantatjós per a tothom instal·lar-hi aquestes eines de vigilància. Es tracta d'una mesura molt pràctica i molt eficient.

- I a quines zones les col·locaria, les càmeres?

- Això dependrà del pressupost. Idealment s'haurien de posar en els carrers més conflictius on hi passa poca gent i pocs vehicles. A banda d'aquesta proposta en tenim d'altres, també.

- Vostè dirà.

- L'excés de semàfors i privacions relacionades amb el trànsit és un altre aspecte que m'agradaria millorar.

- N'hi ha massa?

- Gairebé m'atreviria a dir que hi ha tres semàfors per metre quadrat. Tornant als pobles i ciutats per on m'he mogut, això no passa. Aquí les bicicletes arriben abans als llocs que els cotxes! Els repartidors, els cotxes d'escombraries o els autobusos es troben que fer la seva feina els porta moltes més hores, precisament a causa d'això.

- La seva idea és reduir-los?

- Sí. En un cinquanta per cent. I crear rotondes i que el trànsit sigui més fluid perquè la gent pugui arribar a l'hora als llocs.

- Què més inclou el seu programa?

- La creació de zones de càrrega i descàrrega, perquè molta gent es troba que vol anar a comprar i que ha de deixar el cotxe a l'altra punta de la ciutat. A banda, aquesta mesura també beneficiaria els botiguers i comerciants del centre, perquè la gent podria arribar als seus negocis més fàcilment i còmodament. Aquesta, juntament amb les altres dues que he exposat, són les tres propostes prioritàries. Llavors en tenim pensades algunes de segon ordre.

- Per exemple?

- Que es pintin les façanes dels carrers i que el cost que suposi el sufragui l'Ajuntament. A Suïssa ja ho fan així, i trobo que és una molt bona idea. Ara que s'acosta el Manresa 2022, penso que estaria bé fer una mica de rentat de cara a la ciutat.

- Creu que la campanya prèvia de les eleccions espanyoles que hem viscut, us ha afavorit?

- Nosaltres tenim una tendència molt clara, i és que busquem allò que és pràctic: solucionar els problemes que té el ciutadà, tingui la ideologia que tingui. Nosaltres, que podríem dir que som un partit de centre, el que ens interessa és resoldre tots els problemes, vinguin d'una persona d'esquerres o d'una persona de dretes. 

- Fa 4 anys el PP va desaparèixer de l'Ajuntament de Manresa. A què ho atribueix?

- Penso que el grup municipal del PP d'aleshores va tenir un vot de càstig, no per la mala gestió, sinó potser per l'època que estàvem passant: la irrupció de Ciutadans ens va perjudicar. Si no hagués estat per Ciutadans potser sí que haguéssim conservat un parell de regidors. 

- Confia a tornar a entrar en el consistori?

- Sí. Crec que la gent està cansada dels típics partits d'esquerres i de les ideologies imaginàries que han governat fins ara, que ens han fet creure que tots som guapos menys els lletjos. 

- Vox finalment també es presenta a Manresa. Creu que això us pot perjudicar?

- No. I per una senzilla raó: perquè Vox és de dretes però el PP no.

- Però tothom els posa en aquest sac...

- És Vox el partit de dretes. Més aviat, d'extrema dreta. Fins ara deien que ho érem nosaltres, però ara que han aparegut ells, som més al centre. I l'elector que tingui una mica de sentit comú votarà abans un partit de centre que no pas qualsevol partit d'extrema dreta, de dreta, d'esquerres o d'extrema esquerra. Confio que se'ns perdonaran els mals entesos i ens tornaran a votar.

- Vostè va ser regidor fa dos mandats, però no era el número ú. Ara, si entra a l'Ajuntament, tindrà més protagonisme. Se sent preparat?

- En el moment que dius que sí ja veus el que et pot venir. L'avantatge que tinc és que jo ja hi he estat. No puc pecar d'inexpert. Ja sé què es cou allà dins. I justament vaig entrar-hi amb l'alcalde actual. Si entrem tots dos, serem els més veterans de l'Ajuntament.

- Parlant de l'alcalde, com valora la feina que ha fet el govern Junyent-Aloy a nivell municipal?

- Penso que l'alcalde ha estat massa influenciat. Si hagués pogut governar ell sol, hagués fet més coses –i més ben fetes– que les que s'han fet. La influència d'aquestes últimes tendències que hi ha hagut aquí a Catalunya, l'han perjudicat. Però com que, igual que jo, el Junyent és l'altre veterà de guerra, el perdono. Només espero que en aquest proper mandat no es deixi influir –si és que entra–, perquè faria la feina és ben feta.

 

Participació