Fires

La Fira d'Oli i Pa de Cardona arriba aquest diumenge

La fira s'ha consolidat dins del calendari firal de la ciutat i repeteix format

per Redacció, 16 de maig de 2019 a les 19:34 |
Torna la Fira d'Oli i Pa de Cardona | AjCdn
La plaça de la Fira de Cardona tornarà a ser l'escenari de la Fira d'Oli i Pa, que aplega una quinzena de parades en què són protagonistes aquests dos productes. Serà aquest diumenge 19 de maig durant tot el matí.

El pa, de forner sempre i de qualitat, arribarà a fira de la mà de Flequers de Cardona. També hi serà present l'establiment local Pastisseria Montserrat.


Pel que fa a l'oli, a la fira se'n podrà trobar de diferents varietats i procedències: cal destacar en primer lloc l'Oli Migjorn, del territori, a més de l'oli de Pau i l'oli Canyal, procedents de l'Empordà.

Completaran la oferta comercial del diumenge algunes parades de productes no alimentaris com poden ser cremes i ungüents per a la pell, sabons i altres productes amb base d'oli. A més se celebrarà el mercat setmanal tradicional de Cardona.

La Fira d'Oli i Pa de Cardona és una iniciativa de l'empresa osonenca Firàlia que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i també de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (ADSOLCAR).

L'objectiu de la Fira d'Oli i Pa és facilitar que els petits productors d'oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, els elaboradors de diferents varietats de pa artesà volen donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen davant dels seus clients potencials, que cada vegada són més.


La fira té una vessant pròpiament comercial i una altra de divulgativa ja que, a més de vendre-hi productes de qualitat, els diferents assentadors participants pretenen generar cultura de l'oli i del pa. Com a bons coneixedors de tot allò que produeixen i comercialitzen, expliquen als visitants les particularitats de cada producte i els ofereixen tota la informació sobre el seu origen i propietats.

 

Participació