El Dia Internacional dels Museus a Manresa acabarà amb un escape room per a tota la família

Tindrà lloc aquest diumenge, a les dotze del migdia, al Museu de la Tècnica

NacióManresa
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:02h
El Museu de la Tècnica acollirà un escape room familiar
El Museu de la Tècnica acollirà un escape room familiar | Museu Tècnica
El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment impulsat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) des de fa més de 40 anys que pretén posar en valor la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat.

Enguany el lema que proposa l'ICOM és Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, en relació al nou paper que duen a terme els equipaments en qüestió com a actors actius en les seves comunitats. Tal com manifesten els de l'ICOM, "el paper dels museus en la societat està canviant", i és per això que "s'han hagut de reinventar per ser més interactius flexibles, adaptables i mòbils".

A Manresa passa el mateix: els equipaments culturals de la ciutat estan fent passos per a convertir-se en eixos que funcionin com a plataformes on la creativitat es combini amb el coneixement i on els visitants puguin co-crear, compartir i interactuar.

En aquest sentit, les activitats que han preparat en el marc del Dia Internacional dels Museus van en aquesta direcció: visites guiades per explicar la història dels comerços més singulars de la ciutat; un itinerari per conèixer la simbologia de les escultures de Ramon Oms o un recorregut per descobrir com ha canviat Manresa d'ençà del final de la Guerra Civil en són alguns exemples.

Però n'hi ha molts altres. I d'aquests en destaca el posarà punt i final a la jornada. Es tracta del MuseuEscape, un escape room adreçat a públic familiar que es durà a terme per l'interior del Museu de la Tècnica de Manresa. Tindrà lloc aquest diumenge, 19 de maig, i començarà a les dotze del migdia. Recomanat per a infants a partir de 8 anys, el joc proposarà, als participants, que treguin l'entrellat dels enigmes del Josep Maria Llorenç, un cintaire jubilat que, abans de morir, va deixar el seu llegat a qui aconseguís resoldre totes les proves.

Les places per participar en aquest enginyós MuseuEscape són limitades i s'han de resevar amb antelació a través d'aquest enllaç.