Un viatge al passat per descobrir la història dels comerços més singulars de Manresa, aquest dissabte

Començarà a les set de la tarda i anirà a càrrec de l'historiador Francesc Comas

Foto de família dels organitzadors de l'activitat 'Comerços Emblemàtics'
Foto de família dels organitzadors de l'activitat 'Comerços Emblemàtics' | AjM
NacióManresa
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:20h
Aquest dissabte, 18 de maig, i coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Comissionat pel Centre Històric, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i el Centre d'Estudis del Bages, proposen conèixer què s'amaga darrere dels comerços singulars dels carrers amb més història de la ciutat. I com? Doncs a través de la ruta guiada Comerços Emblemàtics, que anirà a càrrec de l'historiador Francesc Comas.

Tal com han explicat els organitzadors, l'activitat vol posar en valor els comerços patrimonialment destacats (com la farmàcia Esteve de la Plana de l'Om; l'Herboristeria del Carrer Sant Miquel, o la Barberia de la Plaça Major), però també el patrimoni intangible d'alguns comerços que, pel seu valor emblemàtic, tenen un lloc a l'imaginari col·lectiu del comerç manresà, com podria ser el cas del Cal Joan de la Son -el forn del carrer Urgell-; la joguineria Valls, o la reparació de calçats Giralt al carrer del Born, un establiment en una antiga porteria que, per als més petits i joves, és ja una relíquia de temps passats.

L'itinerari començarà a les set de la tarda des del davant de l'Oficina de Turisme de Manresa, ubicada a la plaça Major, i finalitzarà a la plaça Sant Domènec.  Durant el següent cap de setmana, les rutes tindran continuïtat. Així, qui no pugui assistir-hi dissabte tindrà l'oportunitat de fer-ho el divendres 24 de maig a les set de la tarda o el dissabte dia 25  a les onze del matí i a les set de la tarda. La visita és gratuïta però requereix d'inscripció prèvia, que es pot formalitzar a través d'aquest enllaç.

Farmàcia Esteve: mecenes del projecte

Comerços Emblemàtics és un projecte impulsat pel Comissionat pel Centre Històric amb la participació de la Regidoria de Cultura, el Centre d'Estudis del Bages, Manresa Turisme i amb el mecenatge de Farmàcia Esteve. Les associacions de comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants i del carrer Nou han col·laborat també en la proposta.