La Policia Local de Manresa posa en marxa un nou radar mòbil

Per determinar l'indret on actua el radar es tindrà en compte les demandes dels veïns i comerciants de la ciutat

Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:58h
Aquesta setmana ha començat a funcionar un nou radar mòbil de la Policia Local de Manresa. L'aparell es va rebre fa unes setmanes, i després d'un període de proves i formació del personal, s'ha posat en funcionament. El nou equip disposa de tecnologia làser i es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot i ofereix la possibilitat de capturar imatges fotogràfiques, de dia i de nit.

L'objectiu és controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà, per millorar la seguretat vial i evitar accidents i atropellaments. Així, algunes de les vies que s'utilitzarà de manera prioritària són aquelles en què, per les característiques que tenen, els vehicles poden superar la velocitat permesa, o on ja s'ha detectat que sovint se sobrepassen els límits. Entre aquests vials hi ha la carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l'avinguda de les Bases de Manresa i l'avinguda dels Dolors.

Per determinar els indrets on s'utilitzarà el nou aparell, es tenen en compte les peticions i suggeriments que fan arribar les associacions de veïns.