Una visita guiada mostrarà com ha canviat Manresa d'ençà del final de la Guerra Civil

Tindrà lloc aquest diumenge i anirà a càrrec dels historiadors Josep Alert i Joaquim Aloy i del director del Museu Comarcal, Francesc Vilà

Un grup de gent damunt la teulada de l'església de Sant Miquel, enderrocada durant la Guerra Civil
Un grup de gent damunt la teulada de l'església de Sant Miquel, enderrocada durant la Guerra Civil | DiBa
NacióManresa
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:49h
Aquest diumenge, 19 de maig, i dintre dels actes que s'han organitzat a Manresa en el marc del Dia Internacional dels Museus, la capital del Bages acollirà una visita guiada pels escenaris que expliquen la transformació de la ciutat abans i després de la Guerra Civil. L'itinerari -que anirà a càrrec dels historiadors Josep Alert i Joaquim Aloy i del director del Museu Comarcal, Francesc Vilà- començarà a les dotze del migdia des de l'Espai 1522 (Plaça de Fius i Palà), a prop de la desapareguda església de Sant Pere Màrtir, on es parlarà de la destrucció del patrimoni religiós durant la guerra.

Després d'això, els participants visitaran el magatzem del Museu Comarcal (a la plaça de la Reforma), que conté restes d'edificis enderrocats, i es dirigiran cap a la baixada de la Seu, des d'on es narrarà l'esforç per salvar el patrimoni manresà i per acollir els refugiats de guerra. Un cop a la passera de Sant Ignasi, els guies del recorregut recordaran les obres públiques del període republicà i acompanyaran el públic fins al darrer punt de la ruta: el Claustre del Museu Comarcal. Des d'allà, es podran contemplar un recull de peces i exposicions que permetran reflexionar sobre l'abans i el després del 1939, entre les quals s'hi trobarà la mostra K.L. Reich. La veu de l'infern nazi.

La visita guiada està organitzada per l'Associació Memòria i Història de Manresa, el Museu Comarcal de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, i també hi col·laboren la Diputació de Barcelona (Oficina de Patrimoni Cultural) i la Xarxa de Museus Locals.