Manresa Territori Contemporani aproparà l'art contemporani a la ciutat fins a final de mes

Aida Pla Genobart
11 de novembre del 2009
576_12579266932009_11_10_presentaciomanresaterritoricontemporani
576_12579266932009_11_10_presentaciomanresaterritoricontemporani

L'equip de Manresa Territori Contemporani durant la presentació. Ajuntament Manresa

Del 13 al 30 de novembre tindrà lloc el Manresa Territori Contemporani, un projecte que té per objectiu potenciar la connexió entre els creadors locals i el teixit social i econòmic de la ciutat. MTC vol fer arribar l’art i la cultura a tothom, potenciar la creació artística i fer que la cultura sigui una activitat econòmica que potenciï l’ocupació.

“Confluències” és un dels eixos bàsics d’actuació del Manresa Territori Contemporani. Es tracta de varis espais de la ciutat que impulsaran la producció artística contemporània i l’aproparan a la ciutat. Així, per exemple, el dia 16 de novembre, al Centre Cívic Selvas i Carner, es mostrarà el projecte “Realitat emergent” de Joel Abad. En total seran sis els projectes d’art contemporani que es mostraran.

MTC també oferirà “Galeries di-fuses” durant aquests dies: espais expositius per tal de crear vincles entre l’espai, l’artista i el consumidor. Es tractarà de 22 locals situats al casc antic de Manresa (botigues, restaurants, bars, galeries, aparadors, etc) que podran trobar-se en el mapa que presenta el programa de Manresa Territori Contemporani (pdf adjunt).

Un altre dels eixos d’aquest projecte s’anomena “Hostatges” i es basarà en traslladar els centres de producció artística de Barcelona Hangar i Niu i l’Alberg de Cultura d’Avinyó Cal Gras a Manresa. Aquests centres oferiran espais amb informació de la seva tasca, amb propostes d’artistes residents i activitats diverses. Aquestes espais obriran portes i oferiran activitats els caps de setmana del 15 i 14 d i del 28 i 29 de novembre a la Plaça Major (Espai Hangar) i al Carrer Sant Miquel núm. 5 i 7 (Espai Niu i Espai Cal Gras respectivament).

Finalment, l’últim eix que ofereix Manresa Territori Contemporani del 13 al 30 de novembre és l’“Impactes”, un conjunt d’activitats que també es desenvoluparan en diferents espais de la ciutat. Aquest programa consta d’actuacions, tallers, xerrades i espectacles musicals com un taller d’Streaming, un concert d’Eli Keszler o un curs sobre el contracte de l’artista, entre d’altres activitats que també podran trobar-se al programa del MTC.

Manresa Territori Contemporani s’inscriu en el conjunt d’iniciatives del programa Artwork’09, un nou programa de suport a les polítiques de producció, promoció i difusió de les arts visuals i la creació audiovisual dels ajuntaments de la Província de Barcelona. Aquest programa rep el recolzament econòmic del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, del Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.