Serveis socials

El Consell Comarcal forma les treballadores familiars per fer front a situacions complexes

L'atenció a persones en situació de risc és una tasca difícil d'entomar emocionalment

per Redacció, 15 de maig de 2019 a les 23:51 |
Curs de les treballadores socials al Consell Comarcal | CCBages
El Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza aquest mes de maig i el proper mes d'octubre un curs de formació per a treballadores familiars dels 29 municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials de la comarca (tots menys Manresa). Aquestes professionals, que atenen cada dia a centenars de famílies en situació de risc, es troben cada vegada més amb atencions més complexes que resulten difícils de gestionar tan a nivell tècnic com a nivell emocional pel propi treballador. 

Per tal de donar eines a les professionals per entomar aquestes situacions s'ha organitzat el curs L'art de la supervivència al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). El curs té per objectiu aprendre a gestionar situacions d'agressivitat, xantatge emocional i manipulació per part dels usuaris, a més de treballar les habilitats relacionals dels professionals. El curs planteja incorporar en el dia a dia pautes de comunicació i hàbits d'autocura emocional per poder sobreposar-se a les atencions complexes. 


Aquest tipus de formacions són molt ben rebudes per part de les treballadores familiars ja que el col·lectiu demanda més eines i recursos per poder desenvolupar la seva tasca correctament i amb suport institucional. En aquests cursos hi participaran professionals de Castellgalí, Castellbell i el Vilar, El Pont de Vilomara i Rocafort, Súria, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Balsareny i Sant Joan de Vilatorrada.

 

Participació