Eleccions Municipals 2019

Junts per Sallent es planteja que el municipi arribi als 7.500 habitants en 10 anys

La formació de David Saldoni ha presentat els principals punts del seu programa electoral

per Redacció, 15 de maig de 2019 a les 23:48 |
David Saldoni en una imatge recent | JxSallent
L'actual alcalde i candidat de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet, David Saldoni, ha presentat el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Ho ha fet un format novedós: un TedTalk de 15 minuts dirgit a tots aquells veïns i veïnes que potser no llegeixen el programa electoral o no van als actes electorals.

El projecte de poble que Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet té un objectiu clar: que Sallent tingui 7.500 habitants d'aqui a 10 anys. La proposta passa "per ser valent, desacomplexat i determinat per fer-ho possible". La proposta es basa en desenvolupar sectors urbanístics que permetin poder oferir habitatges de diverses tipologies per fer front a tots els tipus de necessitats i demandes que tingui els sallentins. "La gent ha de poder quedar-se a viure a Sallent i sobretot venir-hi de fora. Per això s'han de generar noves oportunitats d'habitatges, ja siguin pisos com cases amb jardí", diu Saldoni.


Al mateix temps, es proposa que Sallent sigui un poble amb un potencial industrial. "En els darrers anys han vingut moltes empreses al municipi, ara el sòl industrial s'està esgotant" diu Saldoni, i destaca que és el moment de començar a planificar-ne de nou per donar oportunitats a noves empreses i consolidar Sallent com a destí industrial. En aquest aspecte destaca en un apartat específic la voluntat de transformar la mineria "d'amenaça a oportunitat". En aquest sentit planteja que les oportunitats de la mineria han de sortir del propi territori i que s'ha de treballar conjuntament amb la resta de municipis miners, el centre tecnològic, administracions, etc.

El programa electoral ‘Sallent a les teves mans' fa un repàs a la feina feta aquests darrers quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de Sallent. Així, es destaquen projectes com és el nou Espai Cultural Fàbrica Vella, l'obertura de Sallent al riu, la millora en equipaments esportius i programes com l'Atenció a l'Entorn Domiciliari o el Turn On. El balanç és positiu, ja que "Sallent ha posat els fonaments per créixer i definir un model de poble sostenible, sostingut i amb futur".

Dins dels projectes que es concreten al programa electoral per aquests propers quatre anys hi ha la construcció, després de tots els informes urbanístics favorables, de la nova residència integrada al poble per tal de garantir la relació amb els sallentins i sallentines i que preveu 90 places residencials dividides en tres unitats de convivència.

Una altra prioritat important és que els sallentins i sallentines es puguin quedar a viure al municipi i atraure nova gent. Això es preveu aconseguir amb l'edifici d'oportunitats: "Hem de poder tenir un centre on tothom pugui trobar la seva formació, oportunitats de desenvolupament personal i professional, de coneixement, de pràctiques i experiències. Perquè farem un espai per a tothom, perquè joves i grans puguin desenvolupar les seves inquietuds i trobin resposta a les seves necessitats", subratlla Saldoni.


El candidat de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet, a més, apunta que "el que ens fa forts és sumar diversitats, diferents maneres de veure les coses i no dividir i separar cada dia més" perquè Sallent pugui ser un poble que s'estimi i s'agradi i tots ens en sentim orgullosos, perquè "si som capaços de sumar les capil·laritats de tots i totes, com a poble serem imparables" diu Saldoni.

 

Participació