Fem Manresa s'ofereix com l'alternativa als tres partits que han governat la ciutat els últims 24 anys

La formació rupturista ha definit com a "grisa" la gestió dels governs actuals i històrics de CDC i PSC amb la participació d'ERC

L'alcaldable per Fem Manresa, Roser Alegre, des del faristol
L'alcaldable per Fem Manresa, Roser Alegre, des del faristol | Pere Fontanals
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:59h
Fem Manresa, la confluència entre la CUP, els Sobiranistes d'EUiA i Som Alternativa d'Albano Dante Fachin, s'ha postulat aquest dimecres com l'única alternativa a la "gestió grisa" del govern de CDC i ERC i, per extensió dels governs històrics encapçalats per CDC i el PSC amb la participació, gairebé sempre, d'ERC. Per això, la cap de llista Roser Alegre ha demanat durant l'acte central de campanya dels rupturistes que "pintem Manresa de colors" el proper 26 de maig.

El Teatre Conservatori ha acollit aquest dimecres l'acte central de Fem Manresa amb la participació de Carles Riera i Anna Gabriel, que ha entrat per videoconferència. Joan Josep Nuet no ha pogut ser-hi present per "problemes d'agenda d'última hora", segons han dit des de l'organització, però participarà en un acte de la formació dissabte.

Roser Alegre ha assegurat que només Fem Manresa pot substituir els "polítics grisos" per polítiques de colors, "cal apostar per polítiques transformadores que posin la vida de cadascú de nosaltres en el centre". Alegre ha recordat que "som nosaltres els que sortim incansablement al carrer a denunciar la injustícia".

La cap de llista ha assegurat que el sistema, "reforçat amb el silenci del govern municipal", "vulnera els drets més bàsics, permet l'exclusió social i perpetua la desigualtat". Tenim un govern -ha seguit Alegre- que dona l'esquena als desnonaments, que no ha sabut reconèixer que la ciutat no és com fa 40 anys". Alegre també s'ha mostrat contrària a esdeveniments puntuals, "buits i passatgers", que hagin de revertir la situació, "ni creiem en el turisme de masses ni, molt menys, en el turisme religiós".

També s'ha referit a la necessitat de viure "l'anar a peu com una forma de relacionar-nos i no com un sacrifici, amb places i carrers lliures de por, perquè volem sentir-nos lliures i no valentes".
 

Anna Gabriel, entrant per videoconferència, visiblement emocionada. Foto: Pere Fontanals


Anna Gabriel, emocionada

Un dels moments emotius de la nit ha estat la connexió amb Anna Gabriel via mòbil des de Ginebra. La sallentina exiliada no ha pogut amagar la seva emoció davant els llargs aplaudiments que ha rebut tant a l'inici com al final de l'acte. Ha aprofitat la videoconferència per recordar les vegades que ha estat al Conservatori i per donar suport a la llista de Fem Manresa, "una candidatura ampliada amb els amics d'EUiA, de gent honesta que portarà a terme el que prometen en campanya"

Riera culpa JxCat i ERC de la "situació de bloqueig" que viu el país

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha acusat Junts per Catalunya i ERC de ser els responsables que el país visqui “una situació de bloqueig, de paràlisi”. Pel cupaire, la via que han triat els dos partits i el Govern “és una via que no porta enlloc”. Riera creu que s'està intentant establir un diàleg “absurd, inútil i impossible” amb l’Estat i, a més, “la repressió no s’atura”.
 

Els integrants de la llista de Fem Manresa al final de l'acte. Foto: Pere Fontanals


Els números 2, 3 i 4 de la llista, Gemma Boix, Jordi Trapé i Ricard Ribera han explicat els punts programàtics de la candidatura, i l'acte ha finalitzat amb tots els candidats a l'escenari.