«Marató Residu Zero» de Sant Vicenç guanya el Premi Europeu de Prevenció de residus

La iniciativa, que va reduir el 30% dels envasos a les escoles del municipi durant el primer trimestre de curs, ha estat reconeguda aquest dimecres a Brussel·les

Representants de l'Ajuntament de Sant Vicenç recollint el premi a Brussel·les
Representants de l'Ajuntament de Sant Vicenç recollint el premi a Brussel·les | AjSVC
Redacció
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:42h
Europa ha premiat la campanya Marató Residu Zero que es va portar a terme durant el primer trimestre de curs a les escoles de Sant Vicenç de Castellet. Brussel·les ha estat l'escenari aquest migdia de l'acte de lliurament del Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) en el qual el projecte de Sant Vicenç de Castellet ha guanyat la categoria d'administració pública. Els aspectes que ha valorat el jurat són l'originalitat de la proposta, el caràcter innovador, les possibilitats que es pugui replicar a altres contextos o països, la resposta ciutadana, la continuïtat en el temps i la comunicació i la difusió de l'activitat.

Representació institucional

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat representat a Brussel·les per la regidora de Medi Ambient i Salut, Eulàlia Sardà, per la tercera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament, Carme Jiménez, així com per personal tècnic de l'àrea de Medi Ambient. El consistori fa una valoració molt positiva d'un reconeixement que reforça l'èxit d'una campanya que va aconseguir reduir el 30% dels envasos als centres d'ensenyament i va fomentar uns hàbits de vida més saludables a través de la divulgació de pautes i consells.