Els pisos buits i les deficients infraestructures: les grans problemàtiques del Bages

Consulta quines són les temàtiques que marcaran la campanya a la comarca de cara a les eleccions del 26 de maig

Una excavadora recollint la sal a les mines de Súria.
Una excavadora recollint la sal a les mines de Súria. | ACN
NacióDigital
15 de maig del 2019
Actualitzat el 16 de maig a les 8:26h
 
Els problemes de Manresa i el Bages s'assenten, principalment, sobre tres potes: l'habitatge, l'envelliment de la població i les infraestructures de comunicació. Aquesta última, a més, arrossega altres problemes econòmics sobrevinguts, com un seguit de polígons comercials i industrials que no s'omplen per la poca competitivitat en el transport cap a la zona metropolitana- i, en concret, cap al port i l'aeroport-, i un atur estructural, més pronunciat al Bages sud.

A això, cal afegir-hi que a dia d'avui Manresa és la ciutat de més de 10.000 habitants de Catalunya que té la població més envellida i també la que té més densitat de pisos buits, la meitat dels quals requeririen intervencions per poder ser habitables. Tot plegat més agreujat per una xarxa viària i ferroviària molt deficient. Amb una C-55 sense gairebé trams desdoblats que ha d'absorbir, en alguns punts, un trànsit de 37.000 vehicles diaris; una C-16 que passa per ser la més cara del país, i un servei de Rodalies que, més enllà dels dos accidents mortals que ha registrat en els darrers mesos, triga en arribar a Barcelona més temps que fa 160 anys, quan es va estrenar la línia.

El Bages viu també amb l'ombra ambiental allargada de les mines de potassa de Súria i Sallent, que provoquen una salinització de l'entorn molt pronunciada, per bé que, en els darrers anys, sigui per iniciativa pròpia o per imposicions judicials, la multinacional que les explota intenta posar-hi remei.

Després d'uns anys molt durs per al comerç, l'activitat comercial urbana torna a reviscolar, sense entusiasme, però sí que de forma sostinguda, amb obertura de nous negocis que superen els tancaments.

Per tornar a la notícia principal, amb tots els enllaços a les 42 comarques i les 10 problemàtiques, pots clicar aquí.
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca