El Servei Educatiu del Kursaal estrenarà dijous la 7a edició del Fem Dansa!

Més de 240 nois i noies de 3r i 4t d'ESO de vuit centres d'ensenyament secundari del Bages i un del Berguedà participaran a "Som el que som", coreopgrafiat per Inés Boza

Assaig del Fem Dansa!
Assaig del Fem Dansa! | MEES
Redacció
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:21h
La setena edició del Fem Dansa! del Servei Educatiu del Kursaal porta a escena aquest dijous i divendres, dies 16 i 17 de maig, a les 20h l'espectacle Som el que som, fruit del projecte Tots Dansen. 243 nois i noies de 3r i 4t d'ESO seran els encarregats de portar a escena a la Sala Gran del Kursaal un espectacle de dansa contemporània, dirigit per la coreògrafa Inés Boza, fundadora de la Companyia de dansa Senza Tempo. 

En les 3 primeres edicions, el projecte Fem Dansa ha estat produït i organitzat íntegrament des del Servei Educatiu del Teatre Kursaal. Enguany, és el quart any que el Fem Dansa! es suma al projecte Tots Dansen liderat pel Mercat de les Flors (centre de referència de la creació i producció de la dansa a nivell nacional) i que es fa a altres ciutats catalanes com Granollers, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Figueres i Reus. En aquesta edició del ‘Fem Dansa' els alumnes dels diferents centres d'ensenyament han participat de forma activa en el procés creatiu en el transcurs de 9 sessions de treball. 

Els més de 240 nois i noies dels 9 centres que hi participen, dels instituts Llobregat (Sallent), Castellet (Sant Vicenç de Castellet), Puig-reig, Quercus (Sant Joan de Vilatorrada), Bages Sud (Castellbell i el vilar), Lacetània (Manresa), Lluís de Peguera (Manresa), Cal Gravat (Manresa), Oms i de Prat (Manresa), seran els encarregats d'interpretar el muntatge ‘Som el que som' en dues sessions, dijous i divendres.

La sessió de dijous, 16 de maig, a les 20h anirà a càrrec de:

Institut de Puig-reig
Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada
Institut Llobregat de Sallent
Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet

La sessió del divendres, 17 de maig, a les 20h anirà a càrrec de: 

Col·legi Oms i de Prat de Manresa
Institut Bages Sud de Castellbell i el vilar
Institut Lluís de Peguera Manresa
Institut Cal Gravat de Manresa
Institut Lacetània de Manresa

Per preparar l'espectacle els alumnes han fet 9 sessions de treball als centres de secundària a càrrec de coreògrafs professionals, que han treballat directament amb els alumnes, 2 assajos generals al Kursaal per unificar les coreografies de cada centre i, finalment, l'estrena de l'espectacle a la Sala Gran del Kursaal, dijous 16 i divendres 17 de maig a les 20h. 

Fam Dansa

Formen part de l'espectacle: cos de dansa format per 120 alumnes de secundària aproximadament a cada funció


Objectius

- Apropar i donar a conèixer la dansa contemporània i el moviment als estudiants de secundària, contribuint d'aquesta manera a potenciar les seves habilitats creatives.
- Potenciar el coneixement del propi cos, de les seves capacitats de moviment.
- Col·laborar en la interacció i relació dels joves a través del moviment. Sent aquest l'excusa que els faci compartir experiències, valorar el treball en equip, i considerar-se peça important en el procés de creació.
- Participar de manera directa i activa en el procés de creació i posada en escena d'un espectacle de dansa.
-Conèixer les característiques dels diferents planetes.
-Obtenir coneixements de la història de la música a través de la música clàssica que descriurà cada planeta. 

Metodologia

- Formació del professorat i dels formadors: Aquesta formació que és impartida pel coreògraf, consisteix en 4 sessions de 5 hores, i es fa a les instal·lacions del Mercat de les Flors de Barcelona. Les sessions es fan en dissabte (entre gener i març)
- 9 sessions de treball als centres de secundària a càrrec de coreògrafs professionals, que treballen directament amb els alumnes. 
- 1 sessió de presentació al Teatre Kursaal, on el coreògraf explica el treball a tots els alumnes. 
- 2 assajos generals al Kursaal amb el coreògraf (1 assaig unes tres setmanes abans de la posada en escena, i un assaig general la mateixa setmana de la funció). 
- Posada en escena a la Sala Gran del Kursaal.