Monistrol de Calders ja disposa de mapa de patrimoni cultural

Amb aquest treball s'han inventariat 311 elements del patrimoni cultural i natural del terme

Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:59h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Monistrol de Calders el Mapa de Patrimoni Cultural del municipi. Amb aquest treball s'han inventariat 311 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 71,94% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 17,42% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 0,97% documental (fons documentals i d'imatges), un 1.61% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 8,06% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

La realització d'aquest Mapa del Patrimoni Cultural té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural de Monistrol de Calders, i la seva valoració, permetent així l'establiment de mesures per a la seva protecció i conservació, així com la planificació de la seva rendibilització social.

És una feina oberta, en la que es poden introduir elements en qualsevol moment, i que es posa a l'abast de tots els ciutadans per tal que coneguin el seu patrimoni i poder posar en marxa accions diverses.

La presentació de la informació dels elements que formen part del Mapa del Patrimoni s'efectua mitjançant un Sistema d'Informació Geogràfica que ofereix les fitxes corresponents dels elements patrimonials detectats. Les fitxes permeten, a més d'accedir a tota la informació extreta, la visualització del mapa municipal amb la localització de l'element fitxat, així com fer diferents cerques dins de la mateixa fitxa o en el conjunt global

Aquest Mapa ha estat realitzat per la professional Sara Simon Vilardaga, amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la recerca.

L'Oficina de Patrimoni Cultural realitza des de fa més de 20 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 171 municipis de la demarcació on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural, i n'hi ha una vintena més en diferents processos de realització.