Experts francesos en sanitat de petits remugants impartiran formació a Manresa

La formació comprèn un curs de 32 hores, sanitat en oví i cabrum ecològic

Ramat d'ovelles
Ramat d'ovelles | Escola Agrària
Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:48h
Fruit de la col·laboració amb GIE Zone Verte i la Universidad Complutense de Madrid, l'Escola Agrària de Manresa ofereix una formació per tal de contemplar la sanitat en oví i cabrum des d'un un nou prisma.

GIE Zone Verte és un col·lectiu francès format essencialment per veterinaris, amb formació en fitoteràpia i medicines naturals, que treballen, de fa temps, en una gestió del bestiar centrada en l'observació dels animals i el seu comportament i proposen eines perquè els ramaders i les ramaderes puguin fer una auto-diagnosi de la situació dels seus animals.

A partir de l'interès del col·lectiu Ramaderes de Catalunya, l'Escola ofereix aquesta formació, amb l'objectiu de donar a conèixer les eines de diagnosi que promou Zone Verte, així com algunes pràctiques terapèutiques alternatives, de baix cost i eficaces, que es duen a terme a França.

La formació comprèn un curs de 32 hores de sanitat en oví i cabrum ecològic, que s'inicia amb la jornada tècnica del dilluns, 20 de maig Maneig alternatiu d'un ramat d'oví i cabrum ecològic. Qui ho prefereixi pot assistir únicament a la jornada.

D'entre els ponents es comptarà amb Nathalie Laroche, veterinària, homeòpata i experta en medicines manuals i Michel Thouzery, ramader d'oví, productor i transformador de plantes medicinals i expert en fitoteràpia i preparacions. L'elenc de ponents el completen Mariano Domingo, professor del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del CReSA i Mariano Ortubia, veterinari especialista en petits remugants.