Afectacions a la mobilitat amb motiu de l'ExpoBages i la Fira de l'Ascensió

L'Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l'ExpoBages han elaborat un operatiu per facilitar l'accessibilitat i la mobilitat per arribar al recinte firal que estarà situat al centre de la ciutat

Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:14h
L'Ajuntament de Manresa ha comunicat que, amb motiu de l'ExpoBages i la Fira de l'Ascensió, els propers dissabte 18  i diumenge 19 de maig s'ocuparan carrers cèntrics de Manresa, com la Muralla del Carme, carrer Guimerà i Passeig de Pere III, i es restringirà el trànsit de vehicles per aquests carrers. L'Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l'ExpoBages i la Fira de l'Ascensió han elaborat un pla de mobilitat i aparcament per facilitar l'accés al centre de la ciutat durant els dies de la fira.

Com en les anteriors edicions de la Fira de l'Ascensió, les atraccions de la fira estaran implantades a la zona comercial dels Trullols, a les parcel·les entre els carrers Agustí Coll, Caietà Mensa i Damià Rius.

Les afectacions a la mobilitat al centre de la ciutat seran les següents:

- A partir de dissabte 18 de maig a les 8 h i fins diumenge 19 a les 22 h, es tallarà el trànsit de vehicles a:

+ Muralles del Carme i Sant Domènec, entre carreteres de Vic i Cardona
+ Carrer Guimerà, entre Pg. Pere III i Muralla del Carme
+ Carrer Guimerà, entre carrer Carrió i Pg. Pere III (novetat)
+ Passeig Pere III – 1r tram (ambdós laterals)
+ Passeig Pere III – 2n tram (ambdós laterals) (novetat)
+ Pl. Espanya – carrer Soler i March (novetat)
+ Passeig Pere III – 3r tram (de carrer Primer de Maig a pl. Espanya) (novetat)
+ Carrer Jaume I
+ Centre Històric:
+ Carrers Nou i de la Canal
+ Plana de l'Om, Urgell, Born i St. Domènec.

+ Els vehicles es desviaran a:

Ctra. de Vic – Muralla del Carme: Els vehicles que circulin per carretera de Vic en direcció Muralla del Carme es desviaran en direcció plaça Infants, on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a ctra. de Vic en direcció sortida ciutat (Accés a pàrquings públics Porxada, La Farola, Puigmercadal i la zona blava de ctra. de Vic i carrer Dama)

Passeig Pere III: Es tallaran els passos de vehicles de carrer Sèquia i plaça Onze de Setembre que travessen el Passeig.

Els vehicles que circulin per Passeig Pere III provinents de plaça Bonavista, es desviaran per carrer Primer de Maig en direcció a carrer Sant Josep (accés a pàrquings públics Bonavista i Balsena. Es tallarà l'accés a Pg. Pere III des dels carrers Primer de Maig i Camps i Fabrés.

Els vehicles que circulin per carrer Circumval·lació i carrer Sèquia podran accedir a Pg. Pere III lateral costat Edifici Sindicats i continuar en direcció a pl. Bonavista. Accediran al lateral oposat realitzant canvi de sentit a pl. Bonavista.

Muralla Sant Domènec – Ctra. Cardona: Els vehicles que circulin per ctra. Cardona en direcció centre ciutat es desviaran per Muralla Sant Domènec en direcció plaça Valldaura (accés pàrquings públics Sant Domènec i 4 Cantons)

Els vehicles que circulin per Muralla Sant Domènec en direcció  centre ciutat es desviaran per ctra. Cardona en direcció sortida ciutat (accés pàrquings públics SAM i Catalònia).

- Els usuaris dels guals situats dins la zona de restricció de trànsit, tant dissabte 18 com diumenge 19, hauran de sortir abans de les 9 h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22 h (de 9 h a 22 h no es podrà accedir ni sortir dels guals):

+ Muralla del Carme (entre ctra. de Vic i Guimerà)
+ Ps. Pere III – 1r tram (entre Muralla i Guimerà)
+ Ps. Pere III – 2n tram (entre Guimerà i pl. Espanya)
+ Carrer Guimerà (entre c. Carrió i Muralla)
+ Carrer Canonge Mulet
+ Passatge Predicadors
+ Carrer Canal
+ Carrer Jaume I

- El Servei Bus Manresa es veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts. Es reforçarà el servei per tal de connectar el centre ciutat amb les atraccions a Els Trullols. Consulteu afectacions i reforços del servei a través del web www.manresabus.com o bé al telèfon 93 875.71.50.

- Els serveis de Transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d'acord als talls de trànsit establerts. La parada de serveis interurbans de Plaça Espanya quedarà anul·lada tots dos dies. Consulteu afectacions als serveis a través del telèfon 93.874.68.00 (Estació d'autobusos).

- La parada de Taxis es traslladarà al carrer Circumval·lació propera a carrer Guimerà.