VÍDEO Esbroncada (i falta de respecte) de Marchena a Lluís Matamala que demanava parlar en català

El president de la sala segona del Suprem adverteix el testimoni de "conseqüències disciplinàries i penals"

NacióDigital
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:33h
Lluís Matamala, declarant com a testimoni al judici de l'1-O
Lluís Matamala, declarant com a testimoni al judici de l'1-O

El president de la sala segona del Suprem, que està jutjant els líders independentistes, Manuel Marchena, cada vegada té menys paciència amb els testimonis. Així s'ha pogut constatar amb la declaració de l'advocat manresà Lluís Matamala, sol·licitat per l'advocada defensora de Jordi Cuixart, Marina Roig. Matamala va demanar per escrit poder declarar i contestar en català durant l'interrogatori.

"Vostè és jurista?", l'ha interromput Marchena, que ha continuat advertint-lo: "El pressuposo coneixedor de l'article 231 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, i em remeto al seu coneixement d'aquest article. I vostè no pot propugnar una interpretació alternativa d'aquest article perquè és un tercer". D'aquesta manera, i amb una actitud poc respectuosa, el president de la sala ha remarcat: "Els únics que poden propugnar una interpretació alternativa són les acusacions i les defenses". 

Marchena també l'ha avisat que, si no contesta en castellà "és molt fàcil". "Vostè s'aixeca, assumeix les conseqüències legals de la seva negativa a contestar i hem acabat". Després de la protesta de Matamala, l'ha advertit que si continuava seria "expulsat", i que hauria d'assumir les "conseqüències disciplinàries i penals" que se'n derivarien.