Vilarasau i Gonyalons seran «La infanticida» i «Germana Pau», dijous al Kursaal

Interpretaran aquests monòlegs de Víctor català en doble funció, a les 6 i a les 9 del vespre

Redacció
10 de novembre del 2009
576_1257878150Emma_Vilarasau_i_Angles_Gonyalons_Foto_Paco_Amate
576_1257878150Emma_Vilarasau_i_Angles_Gonyalons_Foto_Paco_Amate | Paco Amate

Àngels Gonyalons i Emma Vilarasau a la porta del Romea. Paco Amate

La sala gran del Kursaal acull aquest dijous, 12 de novembre, un EntreToc de teatre en doble funció (a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre), de "La Infanticida" i "Germana Pau", dos monòlegs dramàtics de Víctor Català (Caterina Albert), interpretats per Àngels Gonyalons i Emma Vilarasau.

El muntatge, una producció del Teatre Romea, inclou dues obres de Víctor Català. "La infanticida", interpretat per Emma Vilarasau, és un monòleg dramàtic d’una jove camperola que ens narra la seva història des de la cel·la del manicomi on l’han tancada. Vilarasau es retroba amb un personatge interpretat fa 17 anys. "Germana Pau", interpretat per Àngels Gonyalons, ens descobrirà una peça dramàtica inèdita als escenaris, que ens narra els sentiments d’odi i enveja per un desig insatisfet des d’una cel·la d’una casa de curació, assistida per germanes Paüles, on hi ha un home molt malalt de qui s’ocupa la Germana Pau.

Les entrades costen 20 euros (6 euros en la sessió de tarda per a majors de 65 anys), i es poden comprar a les taquilles del Kursaal de dimarts a diumenge de 18 a 21h, dissabtes d’11 a 13, per telèfon (93 8723636) i una hora abans de cada funció. També es poden comprar per Internet a la pàgina www.kursaal.cat.

LA INFANTICIDA I GERMANA PAU
Dijous, 9 de novembre a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre
Preu: 20 euros (6 euros majors de 65 anys en la funció de tarda)
Direcció:  Josep Maria Mestres
Intèrprets: Emma Vilarasau, Àngels Gonyalons i Oriol Ruíz

LA INFANTICIDA
Nela (Emma Vilarasau), la protagonista d’aquest monòleg dramàtic, és una jove camperola. Narra aquesta història des de la cel•la del manicomi, on l’han tancada després de matar la seva filla recent nascuda. La criatura és el fruit dels seus amors desenfrenats amb un jove de la burgesia catalana. Atemorida per si el pare s’assabenta de tal deshonra i compleix l’amenaça de degollar-la, la Nela escull aquest destí per a la seva filla.  

Emma Vilarasau es retroba amb el personatge de Nela al Teatre Romea, després de 17 anys, al mateix escenari on va obtenir els millors elogis per part de la critica per la seva magnífica interpretació a La infanticida.

GERMANA PAU
Cel·la d’una casa de curació, assistida per germanes Paüles. Un llit en el qual jeu un home molt malalt. La Germana Pau s’ha d’ocupar d’ell. A poc a poc, descobrirem que la monja coneix l’home d’abans de fer-se religiosa. A partir d’aquí, l’actitud de la dona canvia radicalment i precipita la relació amb el pacient cap a un final inesperat.

Àngels Gonyalons, ens descobrirà Germana Pau, peça dramàtica inèdita als escenaris, i que ens narra de forma magistral els sentiments d’odi i enveja per un desig insatisfet.
 
AUTOR: Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert)
DIRECCIÓ: Josep Maria Mestres

REPARTIMENT:
Emma Vilarasau (Nela a La infanticida)
Àngels Gonyalons (Germana Pau a Germana Pau)
Oriol Ruíz (Malalt hospital)

ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Pep Duran
IL·LUMINACIÓ: Xavi Clot (AAI)
ESPAI SONOR: Damien Bazin
CARACTERITZACIÓ: Toni Santos

PRODUCCIÓ: Teatre Romea