El primer Ral·li Vertical d'Artés pels presos polítics assoleix l'objectiu

Un participant al costat de fotografies dels represaliats
Un participant al costat de fotografies dels represaliats | CDR Artés
Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:37h
Aquest diumenge va tenir lloc a Artés el 1r Ral·li Vertical pels presos i represaliats polítics catalans organitzat pels veïns i veïnes del CDR Artés. El Ral·li Vertical, d'elevat grau de dificultat, comptava amb 12km de llargada i 700 metres de desnivell total, dos punts d'avituallament i 7 punts de control. Cada punt comptava amb fotografies dels presos/es polítiques, exiliats i represaliats, on s'han fotografiat els corredors.

Els inscrits han anat sortint de manera esglaonada i amb un minut d'espera entre ells. Tot i la dificultat d'alguns trams del circuit, tots els participants han completat el circuit sense cap accident. El recorregut, que travessava espais emblemàtics com el Montcogul, Roques Albes , la formació Artés..., comptava amb ascensos de 60º de verticalitat on s'havien instal·lat cordes, passos vorejant el penyasegat, ponts, etc. En categoria masculina el  guanyador  ha estat Joan Junyent i ha arribat a la meta amb una marca d'1 hora 31 minuts, mentre que en categoria femenina la guanyadora ha estat Paula Padilla que tot i ser menor d'edat, ha completat el recorregut amb 2h 13'.

El darrer ha finalitzat la cursa amb 3h 14' de temps. La cursa, de caràcter reivindicatiu, s'ha desenvolupat en un ambient festiu-esportiu i ha aconseguit una bona recaptació econòmica per a la caixa de resistència, atès que la inscripció era gratuita amb taquilla inversa. El retorn positiu i extremadament satifactori dels i les participants ha arrodonit l'activitat popular, que ha estat valorada pel col·lectiu com a un nou èxit de l'apoderament del poble.