Aloy recorda a Junyent que ERC ha participat en la gestió, en la reducció del deute i que també té experiència

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, diu a Manresa que si Cs i el PSOE veten la presència de Junqueras a TV3 "se'l trobaran al Congrés i a la Comissió Europea"

Marc Aloy dirigintse a la plaça Sant Domènec, aquest dilluns
Marc Aloy dirigintse a la plaça Sant Domènec, aquest dilluns | Pere Fontanals
13 de maig del 2019
Actualitzat el 14 de maig a la 1:02h
El cap de llista d'ERC a Manresa, Marc Aloy, ha recordat a Valentí Junyent que els republicans també han practicat "la bona gestió", han contribuït "a la reducció del deute municipal", i aporten experiència, "ja que quatre de les posicions de sortida de la llista estan formades per membres actuals del govern de la ciutat".

Aloy s'ha referit als valors defensats per l'alcalde de Manresa, "gestió, deute i experiència" en l'acte central de campanya que els republicans han celebrat aquest dilluns en una plaça Sant Domènec plena de gent, amb la presència de la candidata a les Europees Diana Riba, i del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

El candidat republicà a l'alcaldia de la capital del Bages ha insistit en la ciutat verda, "consolidarem l'obertura de la ciutat al riu i fomentarem els parcs al nucli urbà", una ciutat diversa, "som els únics que portem una persona nascuda fora de l'Estat amb possibilitats de ser regidor", i una ciutat oberta. "Volem una ciutat que recuperi l'impuls de la Manresa republicana, que pugui mirar de tu a tu totes les ciutats de Catalunya", ha reblat.
 

Aspecte de la plaça Sant Domènec durant l'acte d'ERC. Foto: Pere Fontanals


Aloy ha atribuït la presència dels republicans al govern de la ciutat la rotonda de la Bonavista, "que lluitarem per ampliar", les obres a la Baixada dels Drets i a la Via Sant Ignasi, l'operació de l'Anònima, o la promoció d'habitatge cooperatiu, la recuperació de la regidoria de la Dona, i, fins i tot, l'aturada de 156 desnonaments i l'acollida de 250 refugiats.

Aloy també ha defensat una política de proximitat a la gent: "un alcalde no ha de tenir por de sortir al carrer, no ha de tenir por d'anar a buscar empreses perquè s'instal·lin a la ciutat, tampoc ha de tenir por de plantar-se a la Renfe". Per això, ha conclòs, "després de 80 anys volem tornar a guanyar unes municipals".
 

Pere Aragonès en l'acte central de campanya d'ERC a Manresa. Foto: Pere Fontanals


Aragonès: "Qui no vulgui Junqueras al debat de TV3 se'l trobar5à al Congrès i a la Comissió Europea"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que "aquells que volen vetar la presència de Junqueras al debat de TV3", sigui "per la porta de davant, com Ciutadans", que ha presentat un recurs a la Junta Electoral, sigui "per darrere, negant el permís des de la presó de Soto del Real, que depèn del ministeri socialista", se'l trobarà "al Congrés espanyol o a la Comissió Europea".

Per això, Aragonès ha instat els ciutadans a votar Junqueras "en massa", perquè entén que "és l'opció que menys agrada a aquells que ens reprimeixen, que ens tanquen a la presó o ens envien a l'exili".

A més, ha recordat que Junqueras és el primer català que és candidat a la presidència de la Comissió Europea per l'Aliança Lliure Europea. "Serà una oportunitat única per veure com Borrell no li aguanta la mirada a Brussel·les després d'haver fet broma d'ell poques setmanes després d'entrar a la presó", ha etzibat abans de cloure l'acte.