Escriny i orquestra Terrassa 48 omplen el Convent de Santpedor amb la passió segons Sant Marc

Aquest proper diumenge 19 de maig, és el torn del Cor Francesc Valls amb un concert de música sacra a capella a les 19h

Concert al Convent de Santpedor
Concert al Convent de Santpedor | Oriol Reguant
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:34h
Després de dues hores i quart de concert, el públic de l'auditori del Convent de Santpedor va aplaudir fins a treure un nou bis de la passió segons Sant Marc de J.S. Bach interpretada per la Coral Escriny i l'Orquestra Terrassa 48 sota la direcció de Marc Reguant. Era el segon dels concerts del cicle de música al Convent que l'Ajuntament organitza els darrers tres anys i des de feia dies lluïa el complet per a aquesta actuació que es repetirà el proper diumenge dia 2 de juny en sessió de migdia. La coral Escriny portava tres mesos preparant aquest concert i liderant un projecte que per fer-se realitat ha necessitat de la col·laboració de fins a un centenar de mecenes que han fet les seves aportacions a través d'un verkami.

L'Escriny que tot just fa tres mesos tancava un any marcat per la celebració dels seus 50 anys, encarava aquesta primavera amb un nou repte: interpretar una obra sencera de Bach acompanyant una orquestra i uns solistes professionals. Fer-ho realitat no ha estat fàcil. Per aconseguir el finançament necessari la coral es va proposar aconseguir aportacions d'amics i persones que estimen la música i va obrir un verkami que va comptar amb 104 mecenes i els diners necessaris per garantir que el programa es podia tirar endavant.

Cicle Convent, un cicle consolidat que aprofita la magnífica sonoritat d'aquest espai

L'Ajuntament, per la seva banda, ha inclòs els dos concerts de la passió segons Sant Marc en el cicle de música al Convent en un esforç que ha resultat en un ampli programa musical aquesta primavera amb figures de renom que acompanyen a la coral en el cartell. El cicle el van obrir Llibert Fortuny i Mireia Farrés i la setmana que ve hi ha un nou concert amb un dels millors cors professionals de Catalunya: el cor Francesc Valls, un cor amb residència fixa a la Catedral i que participa setmanal cantant a les misses de la Sagrada Família. El cor portarà un concert de música sacra a capella sota la direcció de Pere Lluís Biosca i 12 cantants. Una formació coral consolidada al llarg de 15 anys amb una trajectòria de cor professional amb residència fixa a la Catedral de Barcelona i també, des del 2017 posant la música a les misses internacionals que cada diumenge al matí se celebren a la sagrada Família.

L'Ajuntament ha posat a la venda les entrades a través de la plataforma online codetickets. També es poden adquirir directament a l'OAC.
Arxivat a