Manresa En Comú aposta per diversificar l'economia en sectors d'alt valor afegit

Manresa En Comú diu que cal una aposta més decidida pel CIO
Manresa En Comú diu que cal una aposta més decidida pel CIO | MEC
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:31h
La candidata de Manresa En Comú, Ana Querol, tot i constatar que en matèria d’ocupació i drets laborals des del món local hi ha limitacions, per exemple el marc competencial "el mon local té instruments limitats en relacions laborals, educació, polítiques actives d’ocupació,..", hi ha coses que considera que es podrien fer "més i millor".

"Ho necessiten", diu la candidata "les persones aturades a Manresa, que són el 14%" de la població activa, i per fer front també a la precarietat laboral que "afecta moltes persones treballadores, especialment joves", impedint dur a terme "el seu projecte vital".

Els comuns s’emplacen en primer lloc a millorar el model econòmic per tal de generar les condicions que permetin la creació d’ocupació de més qualitat: "cal diversificar l’economia de Manresa i el Bages en sectors d’alt valor afegit i de caire social". 

Querol ha citat l’economia del coneixement, l’economia verda i social o l’impuls de la indústria 4.0, així com el "treball lligat a la cura", referint-se a la salut, gent gran i infància, com a exemples. 

Segons Querol, "cal fer una aposta estratègica pel servei municipal d’ocupació, el CIO, com a puntal de les polítiques formatives i ocupacionals a la ciutat, incrementant-ne els recursos i potenciant-ne la part més formativa". També cal "coordinar-se millor" amb l’àrea d’educació, d’una banda, i de promoció econòmica, de l’altra, per tal de "teixir una estratègia conjunta".

Pels comuns, també és imprescindible que es compleixi el "salari mínim de ciutat per part del Govern municipal i que sigui el 60 % del salari mitjà com indica la carta europea", així com prioritzar les clàusules tècniques i socials per damunt de les clàusules econòmiques que considerin el "valor afegit" de l‘economia social i solidària .