L'escola Paidos potencia un hort ecològic autogestionat

Hort ecològic a l'escola Paidos
Hort ecològic a l'escola Paidos | Paidos
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:02h
L'escola Paidos potencia aquest 2019 un hort ecològic autogestionat que fomenta el treball intergeneracional. L'hort, ubicat al patí de l'escola, permet treballar de manera transversal coneixements amplis des de diferents matèries i és un projecte comunitari didàctic en què participen activament alumnes i mestres i professors del centre amb la incorporació dels familiars.

Seguiment setmanal

Els alumnes d'educació infantil (de 3 a 6 anys) fan el seguiment de l'hort els dilluns i els dimarts, dins dels ambients setmanals, amb l'ajuda d'un grup de familiars que des principis d'any els ensenyen a plantar i conrear fruites, verdures i hortalisses. En aquest grup hi ha pares, mares, avis i fins i tot besavis dels alumnes que tenen el rol d'explicar als infants el funcionament d'un hort. Els alumnes experimenten tot allò que aprenen en primera persona i sobre el terreny en un treball intergeneracional enriquidor. Durant les darreres setmanes els alumnes d'educació infantil han plantat enciams, cols, pèsols, faves, maduixes i plantes aromàtiques.

Suport dels mestres

Un grup de mestres i professors de l'escola formen part d'una comissió que fa el seguiment del projecte. Des d'aquesta comissió s'organitzen les visites dels familiars, es coordinen les activitats dels infants i joves i es dóna suport a les famílies que participen del projecte facilitant-los la maquinària i les eines necessàries per tenir cura de l'hort.

Les famílies s'encarreguen d'adquirir el planter i l'adob que, tot seguit, treballen amb els alumnes. Aquesta implicació directa permet que el projecte es consolidi i continuï creixent. A partir de l'abril el projecte de l'hort també comptarà amb la participació dels alumnes de primària que hi treballaran en anglès des de l'assignatura de ciències.

Treball ecològic

L'hort és 100% ecològic i el tractament de tots els aliments es fa sense utilitzar productes químics ni tècniques artificials. La producció és totalment natural, a petita escala, respectant l'estacionalitat de cada producte per fomentar un desenvolupament sostenible i l'optimització dels recursos de la terra.