Alternativa per Sant Joan omple l'Espai Jove en la presentació de la llista

Acte d'Alternativa per Sant Joan, divendres passat
Acte d'Alternativa per Sant Joan, divendres passat | Alternativa
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:34h
El passat divendres la llista municipal d'Alternativa per Sant Joan va presentar el seu equip i el programa electoral per a les eleccions del proper 26 de maig amb l'exregidor Jordi Solernou, alcaldable pel municipi bagenc, presentant la seva llista. L'acte va tenir lloc a la Sala Polivalent de l'Espai Jove de Sant Joan de Vilatorrada i va omplir la sala de gent que va voler escoltar les propostes de la candidatura.

Jordi Solernou, el candidat d'Alternativa per Sant Joan a les eleccions municipals, va introduir els membres de la llista. “Un equip amb persones de diferents zones del poble que barreja l'experiència que tenim alguns en l'ajuntament amb la il·lusió i empenta de nous actors en la política municipal”. Entre els cinc primers de la llista hi ha dos candidats amb experiència a l'ajuntament com a regidors, el propi Solernou i Montse Jové, número 4 d'Alternativa per Sant Joan. Marc Barons, de número 2, Adrià Clotet, tercer de la llista, i Laura Trench, cinquena, són alguns dels nous actors als que feia esmena Solernou.

També arriben com a cares noves en una llista municipal Santi Ferreira, Aitor Rodríguez, Jessica Moreno i Josep García, els següents noms de la candidatura d'Alternativa per Sant Joan. Olga Menoyo, exregidora de l'ajuntament, Javier Reyes, Yvonne Puig, Anna Vilar, Domènec Clotet, José Manuel Fernández, Carmen Moreno, Ramón Marquillas, antic regidor de l'Ajuntament, i Montse Bonilla completen la llista.

Un cop presentada la candidatura, Marc Barons i Josep García van ser els encarregats de presentar el programa electoral. “No venim a fer grans promeses que no es poden complir, però sí que us volem ensenyar propostes reals per a viure en un poble funcional”, va assegurar Barons. El concepte funcionalitat seria utilitzat tant pel número dos d'Alternativa per Sant Joan com per García, qui explicaria la intenció de la llista municipal de treballar en una nova residència, a causa de la gran llista d'espera existent en el poble i de recolzar econòmicament als joves per a recuperar l'essència de les festes santjoanenques.

Entre les propostes que van exposar Barons i García també hi són un nou pla d'urbanisme amb, entre d'altres, una nova gestió dels residus i renovació dels parcs del poble, una remodelació digital en els tràmits de l'ajuntament i el seu funcionament o la potenciació del comerç local a través de guies gastronòmiques, un dels principals sectors econòmics de Sant Joan i poc potenciat, entre moltes altres propostes que van exposar en una presentació digital del seu programa electoral.