Navarcles En Comú proposa que els dos edificis actuals funcionin com a escoles independent

Membres de la candidatura de Navarcles En Comú
Membres de la candidatura de Navarcles En Comú | NEC
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:50h
Navarcles En Comú ha proposat que els dos edificis actuals funcionin com a escoles independents en un acte que ha fet sobre educació.

La proposta ha estat llançada per l'actual regidor i candidat a l'alcaldia Josep Joan Roda Rubio en l’acte "Parlem d’Educació" realitzat al Centre Cultura La Creueta de Navarcles, acompanyat del Miquel Àngel Essomba, Comissionat d'educació de Barcelona i doctor en pedagogia de l'UAB. 

Miquel Àngel Essomba ha situat les qüestions de l’actualitat en matèria d’educació i els reptes de futur, concloent que l’educació, "és un dret fonamental", i no només l'obligatòri,a i que cal garantir-ne el dret i l’accés per tothom "al llarg de la vida".

El candidat Roda, va situar que Navarcles compta amb una única una escola, dividida en dos edificis distanciats entre ells: l'edifici vermell (de P3 fins 2n) i l'edifici verd (de 3r fins 6è). Això provoca, segons Roda, que "cada dia les nostres filles i fills hagin d'interactuar entre els dos edificis" i que per anar al menjador de l'escola que està situat al verd, "encara que plogui o faci fred els nostres menuts i menudes han de fer el viatge d'anada i de tornada".

Pel Departament d'Educació, l'Escola Catalunya és una única escola, explica el candidat "fan un còmput total per a tot: classes, professorat, vetlladores i equipaments", cosa que complica "la gran feina que fa el nostre professorat". A Navarcles En Comú, afegeix Roda, "volem posar sobre la taula el desdoblament de l'escola i iniciar els tràmits amb els Serveis Territorials de la Catalunya Central". Segons el cap de llista l'edifici verd ja està preparat per funcionar com a escola independent i al vermell la inversió -per part de la Generalitat- a curt termini no seria molt elevada".

Per a més llarg termini els Comuns de Navarcles proposen que, amb un "cost baix", es podrien fer "dos petits edificis" per ubicar-hi, menjador, oficines i algunes aules "per fer de la vermella una escola de dues línies".

Navarcles en Comú, en paraules de Roda, "farà del dret a l'educació un tema central del pla de govern" perquè "els nostres infants es mereixen les mateixes oportunitats, que no es deixi ningú enrere".

Per aquest motiu, recorda Roda, "no hem d'oblidar que a més a més dels centres educatius" on la competència és del Departament d'Educació "tenim una escola bressol i una escola de música" aquestes de titularitat municipal.
"Tot plegat és educació" i des de Navarcles En Comú es comprometen a dotar-los dels recursos necessaris exigint també a la Generalitat que "compleixi els seus compromisos".

Per acabar, Roda va oferir "diàleg constant" entre el govern municipal, la comunitat educativa de la localitat –Ampes, mestres,...- i també amb la Generalitat.